عوارض بیش از حد فکر کردن
تا به حال برایتان پیش آمده که متوجه شوید زمان زیادی را صرف فکر کردن در مورد مسئله ای کرده اید،بدون آنکه نقش موثری در حل مسئله داشته باشد؟ حال آنکه اتلاف وقت تنها یکی از عوارض بیش از حد فکر کردن محسوب می شود. برای مقابله با بیش از حد فکر کردن راه های ساده ای وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان این عادت بد را ترک کرد
راهکارهای ساده برای مقابله با بیش از حد فکر کردن
1.سنجیدن میزان اهمیت مسئله در آینده
زمانی که نگران مسئله ای هستید سریعا به این فکر کنید که آیا پنج سال دیگر، یا حتی پنج هفته دیگر، این مسئله هم چنان برای شما مهم خواهد بود؟ اگر اهمیتی ندارد چرا زمان و انرژی خود را به آن اختصاص می دهید؟ فکر کردن به این سوال باعث می شود نگرانی های شما به مقدار زیادی کاهش یابد.
2.تعیین محدوده زمانی مشخص برای تصمیم گیری
اگر شما برای فکر کردن، محدوده زمانی تعیین نکنید شما خود آگاه و یا نا خودآگاه برای مدت زمان طولانی مسئله را از زوایای مختلف بررسی خواهید کرد و با فکر کردن به احتمالات متفاوت، باعث می شوید اضطراب در شما شدت بگیرد. بنابراین بهتر است برای تصمیم گیری در مورد مسائل کوچک، 30 ثانیه و برای مسائل بزرگی که می تواند روزها و هفته ها ذهن شما را مشغول کند تا 30 دقیقه به خود زمان دهید تا خوب فکر کرده و سپس نتیجه گیری کنید.
3.اقدام کردن در اولین فرصت
بیش از حد فکر کردن باعث می شود کارها را به تعویق بیندازید اما هر چه زودتر اقدام کنید دیگر مسئله ای برای فکر کردن نخواهید داشت. پس بهتر است سریع تر اولین قدم را بردارید.
4.پذیرش آن که همه چیز تحت کنترل ما نیست
اگر به مسئله ای بارها هم فکر کنید و تمامی احتمالات را هم بررسی کنید باز هم ممکن است اتفاقی بیفتد،که تحت کنترل شما نباشد و نتیجه به دست آمده با آن چه شما انتظار داشتید متفاوت باشد. پس بهتر است پس از فکر کردن در یک محدوده زمانی مشخص، ذهن خود را رها کنید.