خانه » رابطه وسواس و افسردگی چیست ؟
رابطه وسواس و افسردگی
رابطه وسواس و افسردگی
روانشناسی

رابطه وسواس و افسردگی چیست ؟

رابطه وسواس و افسردگی

مسئله رابطه وسواس و افسردگی، در سال های اخیر توجه کارشناسان زیادی را به خود جلب کرده است. افراد مبتلا به اختلال وسواسی – اجباری یا OCD بیشتر در معرض ابتلا به انواع دیگر بیماری های روانی هستند. یکی از رایج ترین این اختلالات روانی که افراد وسواسی می توانند به آن مبتلا شوند اختلالات افسردگی MDD است. در حقیقت تحقیقات نشان می دهد تا دو سوم افراد مبتلا به OCD یک دوره افسردگی عمده را تجربه می کنند. این مسئله ناشی از دلایل مختلفی است ، از استرس به واسطه رفتار های وسواسی و اجباری تا تغییرات بیوشیمیایی در مغز که می تواند رفتار و حالات روانی شخص را تغییر دهد.

افسردگی می تواند در افراد مبتلا به OCD مسئله بسیار جدی باشد زیرا توانایی آن ها نسبت به مهار نشانه های وسواس را تحت تاثیر قرار میدهد.

 

اختلال افسردگی

افسردگی، اختلالی بیش از بروز حس ناراحتی در شخص است. اگر شخصی علاوه بر تجربه حس غم، به مدت حداقل دو هفته نسبت به فعالیت هایی که قبلا از آن ها لذت می برده است و یا علایقش، تمایلی نشان نمی دهد می توان گفت دچار اختلال افسردگی MDD شده است. اغلب آن ها چهار نشانه از نشانه های زیر را از خود نشان می دهند :

خوردن بیش از اندازه یا بسیار کم

خوابیدن بیش از اندازه یا بسیار کم

داشتن انرژی کم

احساس بی قراری زیاد و یا بی حالی شدید

داشتن احساس بی ارزشی و یا حس گناه

داشتن اندیشه های مسمومی مانند خودکشی

به طور کلی ممکن است این نشانه ها به قدری در شخص شدید باشد که شخص مانند سابق نتواند از پس فعالیت های خانه و یا محل کار خود برآید.

 

 

چگونه وسواس و افسردگی با هم درارتباطند

افسردگی در افراد وسواسی عمدتا بعد از شروع علائم وسواس رخ می دهد. هم چنین دانشمندان معتقدند که ممکن است عوامل بیوشیمیایی در پدیدار شدن افسردگی در شخص، دخیل باشند. به عنوان مثال ما می دانیم که OCD و MDD هر دو با تغییرات در تولید و فعالیت سروتونین ، نوعی ماده شیمیایی که انتقال دهنده سیگنال ها بین سلول های عصبی هستند، در ارتباطند.

هم چنین اکثر شواهد نشان می دهد که علائم افسردگی به طور کلی با وسواس افکار منفی که شخص نمی تواند از آنها خلاص شود بیشتر ارتباط دارد تا وسواس عملی که شخص نمی تواند رفتار های تکراری خود را کنترل کند.

 

برای درمان هم زمان این دو اختلال روانی حتما باید به یک متخصص درمانگر مراجعه کنید تا آن ها با استفاده از دانش و تجربه حاصل از درمان افراد با شرایط مشابه شما را به درستی راهنمایی کنند. معمولا درمانگر در این شرایط، ضمن توجه به رابطه وسواس و افسردگی ابتدا به درمان افسردگی میپردازد.

 

منبع