خانه » چگونه با افسردگی شبانه مقابله کنیم ؟
افسردگی شبانه
افسردگی شبانه
روانشناسی

چگونه با افسردگی شبانه مقابله کنیم ؟

Sending
User Review
0 (0 votes)

افسردگی شبانه چیست ؟

افسردگی شبانه در واقع اصطلاحی است که در مورد شدت گرفتن افسردگی در شب به کار می رود. افسردگی یک اختلال خلقی است که همراه با علائم احساسی و جسمانی با فعالیت های روزمره تداخل می کند. تخمین زده می شود که 16 میلیون نفر از بزرگسالان در آمریکا افسردگی را تجربه کرده باشند. هر فردی علائم متفاوتی از افسردگی را تجربه می کند. برای برخی از افراد این علائم در زمان شب شدت می گیرد و ایجاد بی خوابی می کند و یا در صورتی که فرد دچار اختلالات خواب باشد آن را بدتر می کند.

 

علائم افسردگی شب

تجربه ی افسردگی از نوع شبانه علائم متفاوتی را در افراد مختلف نشان می دهد. برخی از افراد شاهد شدید شدن علائم افسردگی می شوند. برخی از افراد احساس انزوا، نا امیدی و پوچی شدید تری در شب پیدا می کنند.

نشخوار افکار در این وضعیت از علل بی خوابی در شب است.

 

عامل افسردگی شبانه چیست ؟

علل متعددی برای این وضعیت مورد توجه قرار گرفته است. یکی از دلایل پیشنهادی عدم وجود مسائلی است که حواس فرد را پرت می کنند. در طول روز برخی از افراد به ویژه آن دسته که دچار افسردگی خفیف هستند می توانند خود را با مسائلی مشغول کنند. کار، درس و فعالیت های اجتماعی روزانه خیال فرد را درگیر می کند اما در شب هیچکدام از این عوامل وجود ندارند و فرد با افکار ناخوشایند خود رو به رو می شود.

محققان طی تحقیقاتی دریافته اند که نور لامپ ها به ویژه رنگ آبی و سفید، نه تنها عامل بیدار نگه داشتن مردم می شود که علائم افسرردگی را نیز شدت می بخشد. حتی روشن بودن تلویزیون در اتاقی تاریک نیز سبب افزایش سطح هورمون کورتیزول می شود که می تواند علائم افسردگی را شدت بخشد.

بر هم خوردن نظم خواب شبانه نیز از عوامل شدت دهنده ی افسردگی در شب است.

 

راه های مقابله

خوشبختانه راه های زیادی برای مقابله با این حالت افسردگی در شب وجود دارد. اولین راه در میان گذاشتن این وضعیت با پزشک و عمل کردن به دستورات وی به ویژه دقت در مصرف دارو های تجویز شده در ساعت معین است.

حدود دو ساعت قبل از زمان خواب لباس راحت بپوشید. اینکار کمک می کند بدن شما آرامش پیدا کند و آماده ی خواب شود.

کار و عوامل استرس زا را از اتاق خواب خارج کنید.

قبل از خواب از روش های آرامش دهنده ی ذهن مانند یوگا و یا بهتر از آن از عبادت کمک بگیرید.

از خیره شدن به نور و صفحه نمایشگر کامپیوتر و گوشی تلفن همراه پرهیز کنید.

نوشیدنی های حاوی کافئین را در اواخر روز مصرف نکنید.

این راهکار ها برای مقابله با افسردگی شبانه مفید خواهند بود.

 

منبع
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x