User Review
( votes)اختلال کنترل تکانه چیست ؟
آیا می دانید اختلال کنترل تکانه چیست ؟ در اینجا با ما باشید تا کاملا برایتان توضیح دهیم. ما انسان ها ما در کنترل محرک ها و بلوغ روانی مان توانا هستیم. بسیاری از ما قبل از فکر عمل می کنیم اما متاسفانه افرادی که مبتلا به اختلال کنترل تکانه هستند در این امر مشکل دارند. افراد مبتلا به این اختلال در مقابل اجبارها و محرک های بیرونی نمی توانند خود را کنترل کنند حتی اگر این امر باعث آسیب زدن به خودشان و دیگران شود. اختلال کنترل تکانه عبارتند از: اختلالات خوردن, اعتیاد به مواد مخدر و الکل, قمار اجباری, توهمات جنسی و رفتارهایی که شامل درگیری با اشیاء, درد و رنج باشد از جمله: وسواس کندن مو, جنون سرقت, آتش بازی و حملات انفجاری ناشی از خشم. برخی از این رفتارهایی که ناشی از این اختلال می باشند شروع مشابهی دارند و پیشرفتشان نیز مانند هم است.
معمولا قبل از شروع این اختلالات فرد احساس افزایش تنش و تحریک می کند. در طول انجام این فعالیت لذت می برد و یا احساس تسکین می کند اما پس از آن خود را سرزنش می نماید و احساس پشیمانی و گناه می کند. این افراد فعالیت های خود را گاهی با برنامه قبلی و گاهی بدون هیچ برنامه ای انجام می دهند. متاسفانه این افراد به خاطر این اختلال اذیت می شوند و کنترل خود را بر روی زندگی خود از دست می دهند.
علل بروز اختلالات کنترل تکانه چیست؟
پزشکان هنوز به طور دقیق نمی دانند که چه چیزی باعث بروز این اختلالات می شود اما عوامل زیادی در بروز این اختلالات نقش دارند از جمله: فاکتورهای فیزیکی, بیولوژیکی, عاطفی, روانی, فرهنگی و اجتماعی و ژنتیک. هورمون های مربوط به پرخاشگری و خشونت مانند تستوسترون نیز می توانند باعث بروز این اختلال شوند. آمارها نشان می دهد که خانم ها بیشتر به اختلالات دارای تهاجم کمتر مانند جنون سرقت و وسواس کندن مو مبتلا می شوند در حالیکه مردان بیشتر مستعد ابتلا به حنون ایجاد حریق و اختلالات انفجاری متناوب هستند.
راههای درمانی
متخصصان اختلالات کنترل تکانه را به عنوان زیر گروه اختلالات اضطراب و وسواس می دانند. و برخی از داروهایی که برای درمان افسردگی و اضطراب کاربرد دارد برای این مشکل نیز موثر است و در درمان این اختلال نیز موفق عمل کرده است به ویژه ضد افسردگی هایی که به عنوان مهار کننده های باز جذب سروتونین مطرح است این بدان معنی است که سروتونین در بروز این اختلالات نقش حائز اهمیتی دارد