خانه » چگونه با انگیزه بمانیم
روانشناسی

چگونه با انگیزه بمانیم

Sending
User Review
0 (0 votes)

چگونه با انگیزه بمانیم

 

می توان به جرات گفت انگیزه در همه بخش های زندگی نقش کلیدی دارد. اگر ما ما با انگیزه نباشیم ، احتمال دارد زمان مفید خود را بی جهت از دست دهیم. حتی اهداف شخصی و حرفه ای خود را نادیده بگیریم.

اکثر افراد متعهد و مصمم نیز ممکن است برخی اوقات انگیزه خود را فراموش کنند. در این پست به معرفی نکاتی مهم برای با انگیزه ماندن می پردازیم :

 

روحیه خود را حفظ کنید

 

اهدافتان را به خود یادآوری کنید. به طور کلی اغلب ما تمایل داریم پیش از اختصاص دادن زمان برای تلاش کردن در جهت رسیدن یا به دست آوردن چیزی ، هدف های دراز مدت و کوتاه مدتی برای خود در نظر بگیریم. به یاد داشته باشید اهداف خود را واقع بینانه انتخاب کنید تا اگر به آن ها نرسیدید دلسرد نشوید. این بدان معنا نیست که شما نمی توانید خودتان را به چالش بکشید. چراکه اگر شما خودتان را به چالش نکشید هدف معنای واقعی خود را از دست خواهد داد.

اگر شما قدرت تصور تحقق اهداف خود را از دست دهید ، به احتمال زیاد نسبت به حالتی که دائم در حال تصور رسیدن به آن ها هستید و این که تا چه اندازه به آن ها نزدیک شده اید ، انگیزه کم تری خواهید داشت. پی گیر بودن در مسیر رسیدن به اهداف و بررسی اینکه تا چه اندازه در رسیدن به آن ها پیشرفت داشته اید می تواند در با انگیزه نگه داشتن شما نقش موثری داشته باشد.

 

 

میزان پیشرفت خود را به صورت هفتگی بررسی کنید

 

افراد نیاز دارند بدانند که تا چه اندازه در راستای اهداف خود قدم بر می دارند.

هر زمان که اهداف هفتگیتان را بررسی کردید و شاهد پیشرفت خود بودید ، به خود جایزه یا پاداش دهید. جایزه شما می تواند در حد خریدن یک بستنی خوش طعم که مدت هاست  نخورده اید ساده باشد. یا اگر هفته ی بسیار پرتلاش و سختی را گذرانده اید می توانید یک سفر کوتاه به خود هدیه دهید.

 

کار های بزرگ را به کار های کوچک تر تقسیم کنید

 

اگر مشکلی جدی در انجام کار های بزرگ و با انگیزه ساختن خود در این موارد دارید شاید بهتر است کار های خود را به کار های کوچکتر تقسیم کنید. زیرا بعد از تکمیل هر قسمت کار ، احساس خوبی در شما ایجاد می شود که به شما برای انجام دیگر قسمت های کار کمک می کند.

 

از تنها بودن لذت ببرید

 

به خودتان استراحت بدهید. گاهی اوقات ممکن است حتی افراد مصمم و با اراده هم دچار درگیری ذهنی بشوند. در این زمان ممکن است استراحت کردن تنها چیزی باشد که به آن نیاز دارید. می توانید برای رسیدن به اهداف خود طوری برنامه ریزی کنید که زمان های کوتاهی بعد از هر تلاش استراحت کنید و ذهن خود را از مشغله های فکری آسوده سازید.

 

به خودتان بیش از اندازه ، سخت نگیرید

 

هر کسی ممکن است در زندگی شکست های کوچکی را تجربه کند. اگر نتوانستید در رسیدن به اهداف کوتاه مدت هفنگی خود موفق باشید ، از آن درس بگیرید و تلاش کنید در مدت زمان کم تری به هدف بعدی خود برسید. بدین ترتیب می توانید زمان از دست رفته خود را جبران کنید و طبق برنامه خود پیش بروید.

بابت اشتباهات و خطا هایی که پیش می آید خود را سرزنش نکنید. بلکه تلاش کنید آن ها را به عنوان یک اتفاق طبیعی و معمول بپذیرید. تهدید ها را تبدیل به فرصت سازید. و با درس گرفتن از اتفاقات ناخوشایند ، برای رسیدن به هدف خود مصمم تر قدم بردارید.

 

به مطالب انگیزشی توجه زیادی داشته باشید

 

داستان ها و سخنرانی های انگیزشی بخوانید و ببینید. با دیدن کلیپ های انگیزشی در سایت های مختلف سعی کنید روحیه خود را مثبت تر سازید. بدین ترتیب حس می کنید حس تازه ای از انگیزه در شما زنده شده است.

 

با حواس پرتی و عدم تمرکز خود مقابله کنید

 

هر آنچه که باعث می شود حواس شما پرت شود ، را شناسایی کرده و از آن دور بمانید.  شما نمی توانید با انگیزه بمانید اگر دائما حواستان پرت مسائل غیر مهم دیگر شود. این گونه زمان خود را نیز تلف خواهید کرد. برای مثال اگر زمان زیادی را صرف گشتن در سایت ها و برنامه های شبکه های اجتماعی می کنید سعی کنید مدتی از آن ها دور بمانید تا تمرکز شما در رسیدن به اهداف مهم و زمان مفیدتان از بین نرود.

 

با جریمه کردن خود از به تعویق انداختن کار ها و یا انجام ندادنشان جلوگیری کنید

 

اگر برای رسیدن به اهدافتان به خوبی عمل نمی کنید و یا دیر اقدام می کنید برای خود جریمه هایی در نظر بگیرید. مثلا از خوردن کوکی محبوب خود صرف نظر کنید و یا چند ساعت بعد آن را بخورید. به اعضای خانواده و دوستان خود از اهداف و برنامه هایتان بگویید. بدین ترتیب اگر شما به اهداف خود نرسید و یا طبق برنامه هایتان پیش نروید شرمنده خواهید شد. اکنون دلیلی برای شروع کار هایتان دارید.

 

مقداری کافئین مصرف کنید

 

البته در مصرف کافئین بهتر است حد اعتدال را حفظ کنید. ممکن است دز بالای کافئین باعث شود شخص عصبی و حواس پرت گردد. اما به طور کلی مصرف میانه کافئین می تواند ذهن شما را متمرکز و همگرا سازد.

 

به خود یادآوری کنید که با انگیزه بمانید

 

برای خود روی کاغذ یادداشت بگذارید یا روی گوشی همراه خود زنگ هشدار بگذارید تا در ساعت های مشخصی به شما یاد آور شود که با انگیزه و متمرکز بر اهداف خود بمانید. بدین ترتیب ذهن شما اگر از مسیر اصلی منحرف شده باشد ، متوجه خواهید شد.

 

از فکر کردن به اتفاقات و چیز های ترسناک خودداری کنید

 

بیش از اندازه فکر کردن می تواند شما را سست و بی اراده سازد. در حالی که شما می توانید با اقدام کردن به جای ترسیدن از اتفاقات و پیشامد های فرضی ، و کمی ورزش کردن ، مود احساسی خود را تغییر دهید. پس بهتر است هر زمان که افکار مزاحم به ذهن شما هجوم آوردند ، فعالیت فیزیکی لذت بخشی را شروع کنید تا حالت احساسی خود را از شر امواج و ارتعاشات منفی دور سازید.

 

 

منبع :

 

http://www.wikihow.com/Stay-Motivated

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x