خانه » مبانی تحلیل کسب و کار
تحلیل کسب و کار
تحلیل کسب و کار
کسب و کار

مبانی تحلیل کسب و کار

تحلیل کسب و کار

تحلیل کسب و کار شامل فرآیند ارزیابی ساختار و عملیات یک شرکت برای کشف فرصت ها و تهدیدهای پیش روی آن است. تحلیل موثر برای یک کسب و کار، از طریق بررسی نقاط قوت و ضعف، فرآیندها و تعامل با مشتری ارزیابی دقیقی از سلامت کلی سازمان ارائه می دهد.

 

بررسی داده ها

در تحلیل کردن یک کسب و کار تمام سوابق و موجودی یک شرکت باید مورد بررسی قرار بگیرد. تحلیل گرها از تمام کارکنان، تامین کنندگان و مشتریان اطلاعات جمع آوری می کنند و پایگاه داده ای از مواد خام، منابع، تولیدات، مشتریان، تامین کنندگان و هزینه ها ایجاد می کنند. این داده ها به یافتن الگو و ساخت مدل برای عملکرد شرکت کمک کننده هستند. برای این کار روش های تحلیلی و آماری مانند نمودار SWOT وجود دارد که نقاط قوت، نقاط ضعف، تهدیدها و فرصت ها را به خوبی نمایش می دهد.

 

مدل های در حال توسعه

پس از مطالعه الگو ها و جریان های شناسایی شده توسط داده ها، تحلیلگران کسب و کار مدلی از چگونگی عملکرد سازمان را ایجاد می کنند که در کدام نقاط نیاز به تقویت دارد و کدام ایراد ها باید رفع شوند. مدل کسب و کار باید شامل راهبرد شرکت، سیاست ها و عملکرد کلی و ساختار سازمانی، طراحی محصول، فرآیند ساخت و ساز و مدیریت اطلاعات باشد.

 

بررسی دقیق مالی

حقیقت این است که هیچ کسب و کاری بدون سود مالی امکان ماندگاری ندارد. مدل های ارائه شده برای توسعه کسب و کار قطعا روند بهبود درآمد و سود را دنبال می کنند. بخش مهمی که تحلیلگران کسب و کار حتماً به آن توجه ویژه دارند، میزان هزینه ها و درآمد شرکت هاست. پیش بینی فروش و تولید متناسب تقاضا و اختصاص منابع بودجه باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

سوال از مشتریان

تحلیلگران کسب و کار در مطالعه جزئیات ساختار سازمانی، باید مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه را به دقت مورد بررسی قرار بدهند. تناسب بین تولیدات شرکت و نیاز مشتریان یکی از مهمترین عوامل موفقیت هر کسب و کار محسوب می شود. تقریبا هیچ کسب و کاری بدون تولید نیاز مشتریان به موفقیت دست پیدا نمی کند.

 

انتقال اطلاعات

اطلاعاتی که تحلیلگران کسب و کار جمع آوری و بررسی می کنند و خروجی های ایجاد شده باید تنها به مدیران و رهبران کسب و کار منتقل شود و بنگاهداران به هیچ عنوان نباید از برنامه های آتی یک شرکت خبر داشته باشند تا جلوی هر گونه کارشکنی احتمالی گرفته شود. مدیران هر کسب و کار با توجه به اطلاعات دریافتی برنامه ریزی انجام می دهند و وظایف کارکنان را به آن ها اطلاع رسانی می کنند.

تحلیل کسب و کار می تواند ضامنی برای طی مسیر درست برای یک شرکت در آینده باشد.

 

منبع