خانه » راهکارهای ارتباط با دیگران
راهکارهای ارتباط با دیگران
راهکارهای ارتباط با دیگران
روانشناسی

راهکارهای ارتباط با دیگران

Sending
User Review
0 (0 votes)

چگونه با دیگران ارتباط موثری داشته باشیم؟

اجازه دهید در ابتدا یک سوال مطرح نماییم :در آپارتمانی که زندگی مینمایید، با چه تعداد از همسایگان خود آشنایی دارید؟ آیا میتوانید زمان نخستین گفتگویی را که با شخص مورد نظر انجام داده ايد بياد آورید؟

گفتگو ها به مثابه خطوط ارتباطی میباشند، به این معنی که در زمان گفتگو با یک شخص جدید یک ارتباط شکل گرفته و گفتگو های بعدی این پیوند و ارتباط را تقویت خواهد نمود.

شما هر روز با افراد جدیدی دیدار مینمایید، بطور مثال، با کارکنان فروشگاه، رانندگان وسایل نقليه عمومی،  ارباب رجوع، نگهبانان ساختمان ها و غیره. بنابراین، صرفاً برقراری یک مکالمه با افراد فوق الذکر، یک ارتباط را شکل خواهد داد.

اکنون زندگی خود را با اینگونه ارتباطات تصور نمایید، چه تعداد از این افراد را میتوانید بیاد آورید؟ باور کنید من سعی کردم اینکار را انجام دهم، با اینحال، پس از شماره 20، تعداد آنها را فراموش کردم. این امر بمنزله یک شبکه گسترده جهانی از ارتباطات اجتماعی میباشد که قادر است یک چشم انداز جدید و بی کم و کاست به شما ارائه دهد.

گفتگو میتواند باعث ایجاد جنگ شود، و نیز صلح را برقرار نماید. گفتگو میتواند نژاد ما را در مقام یک انسان تعیین کند.

بنابراین،  در این زمینه تفکر نمایید، در حال حاضر، در مورد یک شخص واحد هیچگونه اطلاعاتی در اختیار ندارید، بنابراین، جهت آغاز اولین مکالمه تلاش نمایید.

در این زمینه روش های ساده ای را جهت برداشتن اولین گام و آغاز یک مکالمه با اشخاص نا آشنا ارائه میدهیم :

1.گفتگو را بدون واسطه و بلافاصله آغاز نمایید

فرض کنید در محلی با یک فرد نا آشنا ملاقات دارید، و چیزی در درون شما میگوید، “من تمایل دارم که با این شخص صحبت کنم”، این چیزی است که در اکثر موارد برای تمامی ما اتفاق میفتد، شما قصد دارید اولین کلمه را بگویید، با اینحال، چیزی بر زبان شما نخواهد آمد. گویی جایی گیر کرده است.

من این احساس را بخوبی درک میکنم، و بنابراین به شما توصیه مینمایم که در هر حال گفتگو را آغاز نمایید. تصور کنید که بدترین چیزی که ممکن است اتفاق بیفتد چیست؟  نهایتا این است که آنها با شما صحبت نمیکنند.

من حقیقتا اعتقاد دارم که بمحض اینکه اولین کلمه را بر زبان بیاورید، بلافاصله گفتگو در جریان خواهد افتاد، بنابراین،  نیازی به سختگیری نیست، “سلام، درود، صبح بخیر،” و غیره. تمام شور و شوق و انرژی خود را جمع نموده و همراه با یک لبخند سلام کنید.

2 . از صحبت های کوتاه خودداری کنید

این مشکلی است که تمامی ما با آن مواجه میباشیم، بدین معنی که شما وقت محدودی جهت صحبت با فرد مورد نظر داشته و تمایل دارید که آن را به یک گفتگوی فراموش نشدنی تبدیل نمایید، در واقع، اگر کلمات تکراری و یکنواخت مانند “سلام”، “حال شما چطور است؟ “، “چه خبر؟ “، را مرتبا در مکالمات خود بر زبان بیاورید، در ارايه نکات اساسی که میتواند مکالمه را تبدیل به یک گفتگوی فراموش نشدنی نماید، با شکست مواجه خواهید شد.

بنابراین،  تاکید میکنم که از صحبت های کوتاه پرهیز نمایید. همچنین، از طرح سوال های بسیار شخصی هراس نداشته باشید، امکان دارد افراد بسیاری مشتاقانه و با میل و رغبت خواهان در میان گذاشتن اطلاعات شخصی خود با سایرین باشند، در اینصورت، از مشاهده این جمعیت مشتاق شگفت زده خواهید شد.

سوال هايي را با توجه به نامهای جالب مطرح کنید، بعنوان مثال، اگر داستان یا ماجرایی در وراي آن وجود داشته باشد، سوال هايي در مورد اینکه چه مدت در این شهر زندگی میکنند؟ آیا اولین روز ورود به شهر را بياد می آورند؟ روش های بسیاری جهت مطرح نمودن سوال های شخصی وجود دارد، که باعث رنجش افراد نخواهد شد،در این مورد بمن اعتماد نمایید.

وقتی که برای اولین بار با یک شخص ملاقات مینمایید، تلاش کنید که وجوهات مشترک مابین خود و آن شخص را بیابید، به این ترتیب میتوانید گفتگو را بر اساس این وجوهات برقرار نموده و پایه ریزی کنید. هنگامی که گفتگو را با مطالب ساده و ظاهری آغاز میکنید، بناگاه و بطور غیر منتظره درمیابید که گفتگو بسیار آسان شده است.

3. اظهار ارادت منحصر به فرد و خالصانه

من در جایی این مطلب را خواندم، که مردم آنچه را که میگویید، و آن چیزی را که انجام میدهید را فراموش خواهند نمود، با این وجود، رفتار شما و احساسی را که از برخورد با شما به آنها دست خواهد داد، هرگز فراموش نخواهند کرد. بنابراین، باگذشت باشید، و خودخواهی و غرور را کنار بگذارید، و نسبت به اطرافیان خالصانه و بی ریا رفتار نمایید.

4 . نظرخواهی در مورد عقاید دیگران

تمامي ما عقایدی داریم و تمایل داریم که آن ها را با دیگران در میان بگذاریم، هر فرد در جستجوی کسب اعتبار برای عقاید خود میباشد، بنابراین،  عقاید خود را ابراز نموده و از عکس العمل های مخالف هراس نداشته باشید، بدین ترتیب یک مسیر دوطرفه را افتتاح خواهید نمود، و این دقیقا هنگامی است که یک گفتگوی واقعی میتواند آغاز شود بعنوان مثال، نظر یک شخص را نسبت به چیزهای کلی جویا شوید، خواهید دید که حرف های بسیاری برای گفتن خواهد داشت.

اگر چه بعضی از افراد در این زمینه مرتکب یک اشتباه میشوند، بدین صورت که در مورد چیزهای واقعا مشکل نظرخواهی مینمایند، بعنوان مثال، شخصی نظر شما را در مورد افزایش قیمت نفت و تاثیر آن بر تورم جویا میشود،در صورت فقدان اطلاعات و عدم آشنایی با موضوع مورد بحث، پاسخ به این سوال به یک چالش تبدیل شده و عجیب و غریب مینماید. بنابراین،  صرفاً سوال های ساده و عمومی را مطرح کنید، منجمله، “آخرین بار چه زمانی به تماشای یک فیلم رفته اید،؟” و سپس بنظر شخص بدقت گوش دهید.

5. در دسترس باشید

تصور کنید که تمایل دارید با فردی درد و دل کنید،و همزمان ان شخص در حال صحبت با تلفن میباشد، در صورتی که شما تمایل دارید که توجه آن شخص را جلب نموده و بدین ترتیب صحبت را آغاز کنید، با اینحال، این پاسخ را دریافت مینمایید،”من میتوانم در آن واحد، چند کار را با هم انجام دهم”.

بنابراین، وقتی که فردی قصد دارد با شما صحبت کند، از صمیم قلب به مکالمه و گفتگوی خود توجه کنید، و حتی المقدور تماس چشمی برقرار نمایید، تماس های چشمی، موقعیتی است که تمام چیزهای جادویی رخ خواهد بدین صورت که در هنگام برقراری تماس های چشمی، میتوانید گفتگو را احساس نمایید.

6. به خاطر سپردن نام و علایق فرد

همگی ما وقتی که برای نخستين بار با فردی ملاقات میکنیم، مکالمه را آغاز مینماییم، با اینحال، امکان دارد بعد از مدتی مجدداً با آن شخص دیدار نموده و نام او را فراموش کرده باشید، و در نتیجه احساس ناراحتی بشما دست دهد، بنابراین، جهت پیشگیری از این واقعه،  جزییات کمی از فرد مورد نظر را بخاطر بسپارید، بعنوان مثال، نام مکان مورد نظر، نام شهر،  نام مقصد مورد نظر، علایق، مطالب مورد بحث،  و غیره.

با یادآوری این نکات، میتوانید بطور خود بخود و بی اختیار، به آنها خوشبختی را اعطا نمایید، بدین ترتیب،  آنها نیز متقابلا نسبت بشما احساس مسیولیت نموده و این ارتباط را ادامه خواهند داد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x