خانه » علت دروغ گفتن کودکان چیست و راههای مقابله با آن
روانشناسی فرزند و والدین

علت دروغ گفتن کودکان چیست و راههای مقابله با آن

Sending
User Review
0 (0 votes)

علت دروغگویی در کودکان

ما در اینجا با شماییم تا علت دروغگویی در کودکان و راههای مقابله و درمان آن را به طور کامل برایتان آشکار کنیم. دروغ گفتن در کودکان علل مختلفی دارد. گاهی کودک از عواقب کاری که کرده می ترسد که تا حدی هم طبیعی است. گاهی هم کودکان دروغ می گویند تا شما را به عنوان پدر و مادرشان بهتر بشناسند و می خواهند بدانند عکس العمل و واکنش شما در آن شرایط و موقعیت چگونه است. بسیاری از مواقع هم به این دلیل دروغ می گویند چون جلب توجه کنند یا کاری را بزرگنمایی می کنند تا دیگران را تحت تاثیر قرار دهند و خودی نشان بدهند.

بعضی اوقات هم بچه ها برای رسیدن به خواسته هایشان دروغ می گویند. بنابراین این بسیار مهم است که علت و دلیل اصلی دروغ گفتن فرزندمان را متوجه شویم. به طور طبیعی بچه ها از سه سالگی شروغ به دروغ گفتن می کنند و این امر از چهار تا شش سالگی به اوج خود می رسد. بنابراین پدر و مادر می بایست این رفتار را مدیریت کنند تا این رفتار در فرزندشان, پایدار نشود. گاهی هم بچه ها نمی خواهند دروغ بگویند فقط تخیل قوی دارند مثلا الکی می گویند: راستی من یک گربه دارم. در این موقعیت شما نباید به او برچسب دروغگو بزنید و می بایست با او در تخیلش سهیم شوید و حتی راجب گربه خیالیش ازش سوال بپرسید.

 

به عنوان پدر و مادر چکار کنیم:

  1. قبل از اینکه فرزند دروغ بگوید باید بهش بگویید که دروغ گفتن کار خوب و درستی نیست و نمی توان به افراد دروغگو اعتماد کرد. و این افراد موجب رنجش و ناراحتی دیگران می شوند.
  2. وقتی راست می گویی من را خوشحال می کنی و من از ته دل به تو افتخار می کنم.
  3. سعی کنید فرزندتان را در موقعیت گفتن دروغ گفتن قرار ندهید مثلا: چای را روی زمین ریخته. اگر شما با لحن عصبانی بگویید:” چای را به زمین ریختی؟” ممکن است حقیقت را از شما پنهان کند بنابراین به جای آن به او بگویید:” چای روی زمین ریخته است بیا با هم تمیزش کنیم.” در این حالت شما فرزندتان را در موقعیت دروغ گفتن قرار نمی دهید.
  4. قوانین خانه تان را بررسی کنید. برخی خانه ها حتی برای چیزهای پیش پا افتاده قوانین سخت و خشکی دارند اگر خانه شما نیز اینگونه است فکری به حال اصلاح قوانین بکنید.
  5. عزت نفس او را بررسی کنید. بچه هایی که عزت نفس پایینی دارند بیشتر از بچه های دیگر دروغ می گویند.
  6. هیچ گاه فرندتان را دروغگو خطاب نکنید و به او برچسب نزنید. دادن این صفت به او باعث می شود تلاشی برای غلبه به آن نکند.

نکات مهم و پایانی:

  • لطفا برای رفتار انجام شده و دروغ گفته شده به صورت مجزا عکس العمل نشان دهید و پیامدهای جداگانه ای برایش تدبیر نمایید.
  • اگر می خواهید فرزند راستگو داشته باشید خود شما نیز به عنوان الگو می بایست در همه حال راست بگویید.

 

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x