خانه » 10 نکته کابردی تغذیه در افطار که باید بدانید
10 نکته کابردی تغذیه در افطار که باید بدانید
بهداشت و سلامت

10 نکته کابردی تغذیه در افطار که باید بدانید

Sending
User Review
0 (0 votes)

اهمیت سبک غذا خوردن در ماه رمضان

سبک غذا خوردن در ماه رمضان ، نقش موثری در سلامتی روزه داران دارد. بنابراین بسیار مهم است پس از ساعات طولانی گرسنه بودن ، از خوردن یک افطاری سالم لذت ببرید.در این مقاله قصد داریم نکات مهم را برای تغذیه در ماه رمضان به شما یادآوری کنیم.

اهمیت سبک غذا خوردن در ماه رمضان
اهمیت سبک غذا خوردن در ماه رمضان

1.وعده غذایی افطاری را با خوردن خرما شروع کنید

خرما ها منبع غنی از شکر هستند که انرژی از دست رفته بدن شما  را باز می گردانند. این ماده غذایی با ارزش غنی از فیبر هایی است که نقش موثری در عملکرد گوارشی روده ها دارد. آن ها غنی از منیزم و پتاسیم نیز هستند .

2.بدن خود را هیدراته نگه دارید

شما باید مطمئن شوید که پس از افطار به مقدار کافی آب مصرف کرده اید. تا در روز بعد احساس تشنگی به شما دست ندهد. شما نیاز دارید در شب 8 لیوان آب بنوشید.

بدن خود را هیدراته نگه دارید
بدن خود را هیدراته نگه دارید

3.از خوردن غذا هایی که شما را تشنه می کنند پرهیز کنید

از غذا های نمکی مانند غذا های کنسرو شده و فرآوری شده ، آجیل های نمکی و ترشی ها خودداری کنید. زیرا این غذا ها ، حین روزه داری شما را تشنه می سازند. هم چنین از خوردن غذا های نمکی و تند نیز اجتناب کنید. سعی کنید بیشتر میوه ها و سبزیجاتی مصرف کنید که شما را سرحال می کند و طراوت و شادابی به شما می بخشد.

4.افطار خود را به آرامی صرف کنید

افطار خود را  با خوردن خرما ، آب و به دنبال آن سوپ ، یک کاسه سالاد  شروع کنید؛ سپس غذای اصلی را بخورید. اگر پس از خوردن سالاد احساس سیری کردید، کمی به بدن خود استراحت دهید و غذای اصلی خود را مدتی بعد صرف کنید.سعی کنید میان خوردن غذاها وقفه ای داشته باشید.

بیش از حد غذا خوردن منجر به بروز نفخ و درد معده می شود. این مشکلی شایع است که بسیاری از مردم به آن دچار می شوند.

خوردن سوپ در ابتدای وعده غذایی افطار به آرام کردن معده شما کمک می کند. مایعات از دست رفته بدن حین روزه داری را به آن باز می گرداند. و به سیستم گوارشی برای هضم وعده غذایی اصلی کمک می کند.

افطار شما باید منبع خوبی از غلات ، پروتئین ها ، سبزیجات ، میوه ها و روغن های سالم باشد.

5.مواد غذایی سالم انتخاب کنید

غلات سبوس دار ، گوشت بدون چربی ، سینه مرغ ، ماهی ، روغن زیتون در حد اعتدال و همه میوه ها به جای آبمیوه را انتخاب کنید. از خوردن غذا های سرخ کرده و پر چرب خودداری کنید.

مواد غذایی سالم انتخاب کنید
مواد غذایی سالم انتخاب کنید

گوشت ها ، حبوبات ، تخم مرغ ها و فرآورده های لبنی غنی از پروتئین هستند. اطمینان  حاصل کنید هر وعده غذایی افطار در ماه رمضان حداقل حاوی یکی از این منابع پروتئینی باشد که پروتئین برای سلول های بدن بسیار ضروری است.

هم چنین احساس سیر بودن را در فرد تقویت می کنند و وسوسه خوردن شیرینی را در فرد کاهش می دهند.

 

6.از خوردن غذا های نمکی یا شور و شیرین اجتناب کنید

خوردن شیرینی بلافاصله پس از افطار سبب بروز نفخ و تاخیر در هضم غذا می شود. هم چنین منجر به بروز نوسان در سطح گلوکز خون که شما را به خوردن شیرینی بیشتر وسوسه می کند. به همین دلیل بهتر است،  2 تا 3 ساعت پس از افطار ، شیرینی بخورید.

هر چقدر نمک و فلفل موجود در غذای شما بیشتر باشد شما روز بعد تشنه تر می شوید. بدن غذا های شیرین را زود تر  تجزیه می کند. به همین دلیل شما زودتر گرسنه می شوید.

7.از خوردن قهوه اجتناب کنید

اگر از طرفداران پرو پاقرص قهوه هستید ،مصرف آن را کاهش دهید. زیرا ممکن است منجر به بروز سردرد و بی خوابی در شما گردد.

8.وعده های غذایی را تقسیم کنید

مهم است که وعده های غذایی خود را تقسیم کنید. افطار ، یک میان وعده سبک شبانه و سحری. غذای اصلی خود را به سه بخش تقسیم کنید. یک چهارم ظرف خود را با کربوهیدرات های پیچیده ، یک چهارم آن را با گوشت کم چرب یا جایگزین های گوشتی  و نیمی از آن را با سبزیجات پر کنید. این عمل به تعادل وعده غذایی شما کمک می کند.

9.ورزش کنید

همانطور که می دانید ورزش کردن در ماه رمضان به حفظ وزن و سالم ماندن شما کمک میکند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x