خانه » با 16 خواص درمانی فوق العاده ترب آشنا شوید
با 16 خواص درمانی فوق العاده ترب آشنا شوید
با 16 خواص درمانی فوق العاده ترب آشنا شوید
بهداشت و سلامت

با 16 خواص درمانی فوق العاده ترب آشنا شوید

Sending
User Review
0 (0 votes)

درباره ترب چه می دانید

ترب ها انواع مختلفی با رنگ های متنوع سفید، قرمز (تربچه)، بنفش یا سیاه با شکل های کشیده استوانه ای یا گرد دارند. ترب طعمی تند یا شیرین دارد و آن را می توان به هر دو صورت خام و پخته و هم چنین در ترشی استفاده کرد. روغن بذر ترب نیز کاربردهای خاص خود را دارد.خواص ترب در درمان یا پیشگیری بیماری های خاصی معرفی شده است.

آیا ترب خواص درمانی دارد

شاید باورتان نشود اما ترب سرشار از ویتامین است و در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد در ادامه با خواص ترب آشنا می شوید

خواص ترب برای زردی

ترب خاصیت سم زدایی قوی برای معده و کبد دارد و خون را تصفیه می کند. با زدایش بیلی روبین کاهش تولید آن در درمان یرقان با زردی مؤثر است. در گذشته ترب سیاه را برای این منظور به انواع دیگر آن ترجیح می داده اند.

هموروئید

ترب از مقدار زیادی کربوهیدرات غیر قابل هضم تحت عنوان فیبر تشکیل شده است. این فیبر ها با احتباس آب سبب رفع یبوست که یکی از علل هموروئید است می شود، همچنین با تنظیم تحرکات روده به کاهش علائم و درمان هموروئید نیز کمک شایانی می کند.

اختلالات ادراری

ترب ار دسته خوراکی های مدر محسوب می شود. آب ترب در درمان التهاب و سوزش ادراری مؤثر است. سبب پاکسازی کلیه ها و مهار عفونت در کلیه و مجاری ادراری می شود و سموم را به خوبی دفع می کند.

 ترب برای کاهش وزن

ترب کالری بسیار کمی دارد و حجم زیادی از معده را اشغال میکند. استفاده از ترب یکی از گزینه های مناسب برای رژیم غذایی افرادی است که قصد کاهش وزن دارند، همچنین سوخت و ساز بدن را نیز با بهبود عملکرد دستگاه گوارش و سم زدایی بهتر می کند.

بیماری های قلبی و عروقی

ترب منبع خوبی از آنتوسیانین ها است. آنتوسیانین نوعی فلاوونوئید است که علاوه بر رنگ دهی به ترب خواص درمانی متعددی دارد. آنتوسیانین ها مستقیماً اثر مثبتی بر کاهش بروز بیماری های قلبی عروقی می گذارند، هم چنین خواص ضد التهابی و ضد سرطان نیز دارند.

خواص ترب برای سرطان

ترب سرشار از ویتامین سی، فولیک اسید و آنتوسیانین است که به درمان انواع سرطان به خصوص سرطان روده بزرگ، کلیه، معده و سرطان دهان کمک می کند. ترب همچنین بر مسیر های ژنتیکی عامل سرطان اثر گذار است و سبب از بین بردن سلول های سرطانی می شود.

پیسی یا لوکودرما

خواص آنتی اکسیدانی و سم زدایی ترب برای بهبود عوارض پیسی مناسب است. بذر ترب یا تربچه در درمان پیسی استفاده می شوندو به این صورت که بذرها را پودر کرده و در سرکه، عصاره زنجبیل یا ادرار گاو خیس می کنند و روی قسمت های تغییر رنگ داده از پوست قرار می دهند. مصرف خوراکی ترب و تربچه نیز برای درمان این بیماری مفید است.

خواص ترب برای یبوست

با توجه به فیبر بالایی که در ترب موجود است، حجم مواد در روده افزایش پیدا می کند و به دلیل اینکه فیبر ها در خود آب نگ می دارند به تحرک مواد در روده و رفع یبوست کمک می شود. ترب هم چنین خاصیت افزایش تولید صفرا را دارد که برای هضم غذا مهم است.

اختلالات تنفسی، برونشیت و آسم

ترب خاصیت ضد احتقانی دارد و می تواند سوزش گلو، بینی و ریه ناشی از سرماخوردگی، عفونت، آلرژی و علل دیگر را کاهش دهد. ترب سرشار از ویتامین ها و مواد ضد عفونی کننده است که از سیستم تنفسی محافظت می کنند.

فشار خون را کم میکند

ترب دارای پتاسیم است. یکی از عملکرد های پتاسیم کاهش فشار خون است. زیرا تنش رگ های خونی را کم کرده و جریان خون را افزایش می دهد.

مناسب برای دیابتی ها

ترب بر میزان قند خون هیچ تأثیری ندارد و افراد دیابتی برای مصرف آن هیچگونه  محدودیتی ندارند.

مشکلات پوستی

ویتامین سی، فسفر، روی و ویتامین های گروه ب موجود در ترب برای پوست مفید اند. ماسک ترب برای آبرسانی و پاک سازی پوست استفاده می شود، و لکه های سیاه پوست را درمان میکند ،همچنین در درمان ترک ها و حساسیت ها نیز مؤثر است.

ترب تب بر است

ترب با رفع التهابات درجه حرارت بدن را پایین می آورد. نوشیدن آب ترب همراه با نمک اثر ضد عفونی کننده دارد و تب را کاهش می دهد.

اختلالات کلیوی

ترب به عنوان خوراکی مدر برای شستشو و پاکسازی کلیه ها مفید است. سموم انباشته شده در کلیه را دفع می کند، هم چنین اثرات محافظتی در برابر هر گونه عفونت دارد.

ضد خارش و التهاب

ترب خواص ضد التهاب و ضد خارش برای پوست دارد، از آن برای درمان جای گزش حشرات و نیش زنبور استفاده می شود، همچنین آب ترب برای کاهش درد و تورم و التیام ناحیه ی گزیده شده مفید است.

کبد و کیسه صفرا

ترب جریان تولید صفرا، بیلی روبین، اسید ها و آنزیم ها را تنظیم می کند. هم چنین عفونت را از کبد و کیسه صفرا دور می سازد.

دیگر خواص ترب

ویتامین سی موجود در ترب سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، ترب همچنین خوشبو کننده ی دهان است. مصرف ترب در رژیم غذایی سبب بهبود گردش خون می شود. ترب درمان سر درد، اسیدیته، تهوع و سوء هاضمه است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x