خانه » اهمیت ذهن آگاهی چیست
اهمیت ذهن آگاهی
اهمیت ذهن آگاهی
روانشناسی

اهمیت ذهن آگاهی چیست

اهمیت ذهن آگاهی

امروزه اهمیت ذهن آگاهی قابل انکار نیست. ذهن آگاهی یعنی توجه را به لحظه فعلی متمرکز کردن و بدون قضاوت آن را پذیرفتن. ذهن آگاهی به صورت علمی مورد بررسی قرار گرفته و مشخص شده است که یک عنصر اساسی در کاهش استرس و خوشبختی است.

 

فواید ذهن آگاهی چیست

ذهن آگاهی شبیه به دعا کردن یا تکنیک مراقبه است که کمک می کند تا افکار خود را از نگرانی های معمول به سمت قدر دانستن لحظه ی حال و چشم انداز بزرگتری از زندگی منصرف کنید. افزایش ظرفیت ذهن آگاهی، فرد را به نگرش هایی که به زندگی رضایت بخش کمک می کنند مجهز می کند. ذهن آگاهی باعث می شود تا از شادی های کوچک در زندگی لذت ببریم. به فرد کمک می کند تا با تمام حواس و توجه به فعالیت ها مشغول شود و ظرفیت بیشتری برای مقابله با حوادث ناخوشایند داشته باشد. بسیاری از افرادی که ذهن آگاهی را تمرین می کنند با تمرکز در اینجا و اکنون، متوجه می شوند که کمتر درگیر نگرانی در مورد آینده یا پشیمانی نسبت به گذشته هستند. و کمتر اشتغال ذهنی نسبت به نگرانی در مورد موفقیت دارند و توانایی بهتری برای ایجاد روابط عمیق با دیگران دارند.

 

ذهن آگاهی و سلامتی جسمی

.ذهن آگاهی باعث بهبود سلامت جسمی نیز می شود. دانشمندان کشف کرده اند که تکنیک های ذهن آگاهی به بهبود سلامت جسمی کمک می کند. ذهن آگاهی می تواند برای تسکین استرس، درمان بیماری های قلبی، کاهش فشار خون، کاهش درد مزمن، بهبود خواب و بهبود مشکلات گوارشی به فرد کمک کند.

ذهن آگاهی سلامت روان را بهبود می بخشد. در سال های اخیر، روان درمانگران به عنوان مراقب ذهن آگاهی به عنوان یک عنصر مهم در درمان برخی از مشکلات از جمله: افسردگی، سوء مصرف مواد، اختلالات خوردن، درگیری زوجین، اختلالات اضطرابی و وسواس فکری روی آورده اند.

 

ذهن آگاهی چگونه کار می کند

برخی از کارشناسان معتقدند که ذهن آگاهی، تا حدودی در کمک به مردم در پذیرش تجربیات خود از جمله احساسات دردناک و واکنش مناسب در مواجه با آنها مؤثر است. اخیراً که مراقبه ذهن آگاهی با روان درمانی، به ویژه در درمان شناختی رفتاری همراه شده است. زیرا هر دوی مراقبه و رفتار درمانی شناختی، هدف مشترکی دارند که به افراد برای دستیابی به شناخت درمورد افکار غیرمنطقی، ناسازگارانه و خود آزارنده کمک کنند.

 

تمرین ذهن آگاهی

علاوه بر مدیتیشن، می توانید با تمرکز توجه به احساسات در طول فعالیت های روزمره، ذهن آگاهی را تمرین کنید. این تمرین را با مشغول شدن به یک کار در یک زمان و توجه کامل به آن، انجام دهید. هنگامی که دندان خود را نخ دندان می کنید؛ سیب می خورید، با شش دانگ حواس در آن عمل حضور داشته باشید. به تدریج با دیدن اثرات آن، به اهمیت ذهن آگاهی پی می برید.

 

منبع