خانه » آیا می دانید فواید رژیم مدیترانه ای چیست ؟
رژیم مدیترانه ای چیست
رژیم مدیترانه ای چیست
غذا و نوشیدنی

آیا می دانید فواید رژیم مدیترانه ای چیست ؟

فواید رژیم مدیترانه ای چیست ؟

در این نوشته به بررسی اینکه رژیم مدیترانه ای چیست و چه فوایدی دارد خواهیم پرداخت. رژیم غذایی مدیترانه ای از کشور های اطراف مدیترانه ماند فرانسه، یونان، ایتالیای جنوبی و اسپانیا برخاسته است.

رژیم مدیترانه ای شامل مواد غذایی مختلفی از جمله لوبیا، ماهی، میوه ها، سبزیجات و غلات کامل است. اینمواد غذایی انرژی لازم برای بدن را از طریق کربوهیدرات، رشد عضلات را از طریق پروتئین و ساخت غشا های سلولی را از طریق اسید های چرب فراهم می کنند. فیبر خوراکی برای کمک به بهبود گوارش و ویتامین های مختلف نیز در این رژیم به وفور یافت می شود. ممنوعیت مصرف لبنیات، گوشت قرمز و شیرینیجات از جمله محدودیت های این رژیم است.

 

هرم غذایی مدیترانه ای

رژیم مدیترانه ای به راحتی قابل اجراست. این رژیم غذایی می تواند سبک زندگی شما را تغییر دهد و انرژی مثبت حیات را در زندگی شما جاری کند.

هرم غذایی مدیترانه ای شامل انواع لوبیا، میوه ها، گیاهان، آجیل، روغن زیتون، دانه ها، ادویه ها و غلات کامل در کف هرم است که نشان می دهد این مواد غذایی باید مرتب مصرف شوند و به بیان دیگر این مواد غذایی زیر بنای این رژیم را تشکیل داده اند.

ماهی و غذا های دریایی ر پله ی بعدی قرار دارند و بعد از آن تخم مرغ و لبنیات جای دارند. نوک هرم را نیز گوشت قرمز، گوشت گاو و شیرینی شکل داده است به این معنی که این مواد غذایی باید به کمترین میزان ممکن مصرف شوند.

 

برنامه غذایی رژیم مدیترانه ای

اگر قصد اجرای رژیم مدیترانه ای را دارید برنامه ی زیر به شما کمک می کند.

نصف پیمانه لوبیای پخته (هر نوع لوبیای دلخواه)

نصف پیمانه غلات کامل یا پاستای پخته شده یا یک برش نان غلات کامل

نصف پیمانه میوه و سبزیجات خام یا پخته شده

نصف تا یک چهارم قاشق چای خوری سبزی

یک تا دو حبه سیر به صورت روزانه

نصف قاشق چای خوری روغن در هر وعده ی غذایی

 

فواید رژیم غذایی مدیترانه ای

رژیم غذایی مدیترانه ای دارای حد اقل مواد غذایی فرآوری شده و کارخانه ای است و فواید بسیاری دارد. این رژیم تاثیر پیشگیرانه در ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن دارد. پژوهش های علمی مشخص کرده اند که تعهد به این رژیم غذایی می تواند مانع از ابتلا به سرطان پستان، بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 شود.

کاهش سطح چربی در بدن، درمان التهابات ناشی از استرس، کاهش تجمع پلاکت، ممانعت از رشد سلول های سرطانی و بهبود سوخت و ساز در بدن نیز از جمله فواید دیگری است که برای این رژیم غذایی ذکر شده اند.

دانستن اینکه فواید رژیم مدیترانه ای چیست افراد را به اجرای آن ترغیب می کند.

 

منبع