خانه » نکات کاربردی برای ترک سیگار
نکات کاربردی برای ترک سیگار
نکات کاربردی برای ترک سیگار
بهداشت و سلامت

نکات کاربردی برای ترک سیگار

Sending
User Review
0 (0 votes)

گام های اولیه ترک سیگار

برای ترک سیگار ابتدا باید علت تصمیم خود را مشخص کنید. دلیل قدرتمند و انگیزه سازی داشته باشید. دلایلی مثل جوان ماندن، کاهش خطر سرطان ریه یا به خاطر عزیزانتان که دود سیگار دست دوم به آن ها می رسد.معمولاً قطع ناگهانی و یکدفعه ی سیگار روش موثری برای ترک آن نیست. بسیاری از افرادی که این روش را پیش می گیرند خیلی زود دوباره به سیگار کشیدن روی می آورند. اعتیاد به نیکوتین نیازمند ترک تدریجی و مرحله به مرحله است تا عوارض ترک دامنگیر فرد نشود.

می توانید از درمان نیکوتین جایگزین استفاده کنید

ترک نیکوتین ممکن است سبب بی قراری، افسردگی و سرخوردگی شود. درمان های نیکوتین جایگزین مثل استفاده از آدامس، برچسب ها و قرص های مکیدنی نیکوتین می تواند کمک کند تا فرد کمتر هوس سیگار کشیدن پیدا کند و مجبور نباشد هوس خود را سرکوب کند.برای استفاده از نیکوتین جایگزین حتماً با پزشک مشورت کنید. پزشکان نیز داروهایی را برای کاهش ولع مصرف سیگار و کاهش عوارض ترک تجویز می کنند.

حمایت اطرافیان را جلب کنید

تشویق و حمایت خانواده و دوستان در ترک سیگار بسیار موثر است. بعضی از افراد نیز از گروه های مشاور و پشتیبانی آن ها برای ترک کمک می گیرند. رفتار درمانی در بسیاری از موارد سبب می شود که فرد به خوبی نتیجه بگیرد. چنین حمایت های روانی در ترکیب با درمان های دارویی جایگزین نیکوتین شانس ترک موفق را افزایش می دهد.

استرس خود را مدیریت کنید

یکی از عللی که باعث می شود فرد به سیگار کشیدن روی بیاورد، تنش های روانی است. روش های کاهش استرس و اضطراب برای ترک کردن سیگار مفید واقع می شوند. یوگا، تایچی، موسیقی، ماساژ و ورزش همگی به آرامش روانی شما کمک می کنند.

خانه خود را از آثار سیگار تمیز کنید

خانه خود را تمیز کنید . باید محل زندگی خود را از هر چیزی که سیگار کشیدن را به شما یاد آوری می کند پاک سازی کنید. وسایلی مثل زیر سیگاری یا فندک نباید در دید شما باشند. لباس ها، اثاثیه منزل و ماشین خود را به خوبی تمیز کنید تا بوی سیگار از آن ها برود. بوی باقیمانده ی سیگار هم یکی از محرک های روی آوردن دوباره به سیگار است.

تلاش خود را متوقف نکنید

ممکن است پس از اولین ترک دوباره سیگار بکشید. اما، نکته ی مهم این است که تسلیم نشوید و دوباره به تلاشتان ادامه دهید.

ورزش کنید

فعالیت های ورزشی هورمون های شادی و نشاط را در بدن افزایش می دهند و تمایل شما به مصرف نیکوتین را می کاهند. همچنین عوارض ترک را نیز کاهش می دهند. ورزشی را انتخاب کنید که به شما احساس لذت دهد و وزن شما را نیز مطلوب کند.

نکته ی اخر اینکه حتماً برای موفقیت خود جایزه بخرید و خود را تشویق کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x