خانه » آشنایی با بیماری کبد چرب
آشنایی با بیماری کبد چرب
آشنایی با بیماری کبد چرب
بهداشت و سلامت

آشنایی با بیماری کبد چرب

Sending
User Review
0 (0 votes)

دانستنی ها درباره کبد چرب

کبد یکی از حیاتی ترین اندام های بدن می باشد که بدون آن ادامه زندگی غیر ممکن است. این اندام نقش مهمی در متابولیسم و هضم مواد غذایی دارد به علاوه صدها عمل مختلف را در بدن انجام می دهد. در نتیجه بالا بردن آگاهی درباره آن می تواند در حفظ سلامتش مهم باشد. ما در اینجا درباره کبد چرب برایتان مطالب مهمی را گردآوری کرده ایم. کبد بزرگترین غده بدن می باشد که تقریبا 1500 گرم می باشد. این عضو حیاتی و مهم از دو منبع خوبی تغذیه می شود. جالب اینجاست که کبد قادر به تولید مجدد خودش می باشد. وجود حتی بیست درصد کبد برای ادامه حیات انسان کافی است. اما اگر از بدن خارج شود انسان کمتر از یک روز قادر به زنده ماندن است.

وظایف اصلی کبد چرب

  • متابولیسم استروئیدها
  • ذخیره سازی و فعال کردن مواد معدنی و ویتامین ها
  • متابولیسم پروتئین و چربی، کربوهیدارات
  • تبدیل آمونیاک به اوره

یکی از مهمترین اعمال این عضو بدن این سات که به عنوان صافی عمل می کند و از ورود مواد مضر به خون جلوگیری می کند. به علاوه صفرا تولید می کند.

تعریف بیماری کبد چرب

رسوب چربی در کبد را کبد چرب می نامند. مصرف الکل می تواند باعث این بیماری شود. البته افراد غیر الکلی هم به دلایل مختلف از جمله چاقی،مصرف غذاهای آماده و غذاهای چرب، عدم فعالیت فیزیکی، مصرف مواد نامناسب غذایی. بنابراین با توجه به موارد بالا متاسفانه این بیماری در حال افزایش است. این عارضه گاهی به علت مصرف برخی داروها می باشد که باعث رسوب چربی در کبد می شود. داروهایی مانند ویتامین آ، متوتروکسات، آسپیرین، استروژن سنتیک، متوتروکسات، آمیوارون. در ادامه به برخی عوامل موثر در بروز بیماری کبد چرب می پردازیم.

دیگر علایم بروز بیماری کبد چرب

  • افرادی دیابتی
  • افراد چاق
  • کسانی که چربی خون بالا دارند
  • افرادی که سوء تغزیه پروتئینی دارند.
  • افراد مبتلا به بیماری کولیت زخمی

نشانه های بیماری کبد چرب

جالب است بدانید که این بیماری به طور اتفاقی کشف می شود یعنی بسیاری از افراد مبتلا نشانه ای ندارند و برای مشکلات و بیماری های دیگری به پزشک مراجعه می کنند. البته گاهی علائمی مانند احساس خستگی, دردهایی در ناحیه کبد, احساس درد در قسمت راست یا مرکزی شکم، بزرگ شدن طحال، بزرگ شدن کبد، زردی پوست و چشم، بزرگ شدن عروق خونی زیر پوست وجود دارد.

به هر حال خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم با مراجعه به پزشک فرد مبتلا به این بیماری, درمان می شود. و ما با بالاتر بردن اطلاعاتمان می توانیم تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری کنیم. یکی از بهترین پیشگیری هایی که از دست خودمان بر می آید جلوگیری از چاق شدن و دوری کردن از غذاهای چرب است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x