User Review
( votes)خواص سدر
ما در اینجا درباره خواص سدر برایتان مطالب مفیدی را آورده ایم. سدر نام درختی است با ساقه هایی به رنگ سفید. در بعضی از کشورها میوه آن را می خورند. میوه آن به شکل تخم مرغ است و رنگ آن زرد می باشد و طعم ترش و جالبی دارد. برگ های این درخت را خشک و پودر می کنند و برای شستن مو و بدن از آن استفاده می کنند. ماده ای به نام ساپوتین در برگ سدر وجود دارد که در هنگام شستشو قابلیت کف کردن دارد.
جالب اینجاست که میوه این گیاه سرشار از ویتامین است. و برای سلامت صفرا مفید می باشد. آب میوه سدر برای معده نیز مفید است و باکتری های آن را از بین می برد. میوه خشک و پودر شده آن به درمان زخم معده و اسهال کمک می کند. مغز دانه های این میوه باعث کاهش تب می شود و حتی برای درمان حصبه مفید است.
اگر هسته های این میوه را بکوبید می توانید به عنوان ضماد روی شکستی قرار بدهید تا استخوان را تقویت کند. حتی جالب اینجاست که اگر پاهایتان خسته است با مالیدن ضماد آن می توانید خستگی را در کنید. در گذشته مردم بدن خود را با برگ این گیاه پرخاصیت می شستند. از دیگر خواص این گیاه می توان به بهبود زخم ها و چرک های بدن نیز اشاره کرد. اگر برگهای تازه و خشک شده آن را بجوشانید به درمان ورم پوست کمک می کند وهمچنین این جوشانده از خونریزی معده و اسهال نیز جلوگیری می کند.
از دیگر خواص سدر:
جلوگیری از ریزش مو
خاصیت خنک کنندگی
از بین بردن شپش
تصفیه کننده خون
پاکسازی صفرا
ضد قارچ
درمان بیماری های قارچی
تقویت کننده قوی مو
ضدعفونی کننده زخم
شفاف کننده رنگ پوست
مسکن قوی
ضد انگل
روش استفاده:
امروزه شامپو و لوسیون هایی که حاوی سدر باشند به صورت آماده یافت می شوند. اما اگر می خواهید به روشی سنتی این کار را انجام دهید به این صورت عمل کنید: یکی دو قاشق سدر را در ظرفی بریزید و هم بزنید تا کف کند و بعد موهایتان را با آن بشویید. فقط مراقب باشید خوب آن را آبکشی کنید تا لای موها نماند وگرنه می تواند باعث ریزش مو شود. اگر خواستید می توانید بعد با شامپو هم موهایتان را بشویید. بهتر است از شامپوی ملایم استفاده کنید.