خانه » موثر ترین روش های درمان خانگی آکنه
موثر ترین روش های درمان خانگی آکنه
بهداشت و سلامت

موثر ترین روش های درمان خانگی آکنه

Sending
User Review
0 (0 votes)

درباره آکنه در بدن چه می دانید

پوست ما بازتابی از سلامت داخلی بدن ماست. پوست های جوش دار آسیب های اکسیداتیو، تغذیه ی نامناسب و عدم تعادل هورمونی را نشان می دهند. آکنه به صورت های خفیف و شدید در اکثریت افراد دیده می شود. آکنه می تواند به صورت دردناک روی صورت، پشت، قفسه سینه و حتی بازوها دیده شود. در صورتی که درمان مناسب برای آکنه در نظر گرفته نشود می تواند اعتماد به نفس افراد را تحت تأثیر قرار دهد. متأسفانه بسیاری از افراد داروهای مضری را برای درمان جوش های خود استفاده می کنند و در حالیکه درمان های خانگی برای آکنه وجود دارند که می توانند بسیار اثر بخش باشند.

علت بروز آکنه چیست

علل اصلی بروز آکنه ، انسداد منافذ پوستی، باکتری، چربی بیش از حد پوست و سلول های مرده ی پوست هستند. تحقیقات هم چنین هورمون ها، رژیم غذایی، استرس و دارو هایی مانند کورتیکواستروئید ها و آندوژن ها و نیز قرص های ضد بارداری را در تشدید آکنه مؤثر می دانند.نداشتن خواب کافی، استرس و سایر جنبه های زندگی امروزی با بروز آکنه در زنان بالغ مرتبط است. در صورتیکه آکنه را بیشتر مربوط به دوران بلوغ و جوانی می دانند، امروزه  تمام افراد در تمام سنین به این عارضه مبتلا می شوند. به طور معمول در زنان بالغ تغییرات هورمونی و عدم تعادل در چرخه ی قاعدگی و نیز در نزدیکی زمان یائسگی علل ریشه ای در ایجاد آکنه هستند.

علت بروز آکنه چیست
علت بروز آکنه چیست

تخمین زده می شود که 70 تا 90% از بزرگسالان هر دو جنس از آکنه رنج می برند. ژنتیک، تغییر سطح هورمون ها به علت استرس، تحریک پوست به دلیل پوشیدن لباس های خاص مثل لباس های ورزشی  پوست را تحریک کرده و منجر به بروز آکنه می شوند.

از آنجا که پوست هر فردی ویژگی های مخصوص به خود را دارد، پیدا کردن درمان خانگی مناسب نیازمند سعی و خطاست.

از موارد زیر پرهیز کنید

1.فشار دادن جوش ها

2.شستشوی بیش از حد پوست با مواد شیمیایی

3.باور به اینکه تنها درمان موضعی برای خلاصی از جوش ها کافی است

4.فرصت ندادن به پوست برای تطبیق پیدا کردن با مراقبت های جدید

5.عدم آبرسانی کافی به پوست

6.عدم شروع درمان از داخلی به موضعی

از زمانیکه درمان مناسب برای بهبود آکنه های خود را پیدا کرده اید می توانید برنامه شخصی خود را در استفاده از یک یا چندتا از این موارد ادامه دهید.

معرفی چند روش درمان خانگی

در این قسمت قصد داریم چند روش ساده خانگی برای درمان آکنه به شما آموزش بدهیم.

1.پاکسازی ملایم کنید

خلاصی از دست جوش های سرسخت سفید یا جوش هاس سر سیاه با پاکسازی پوست صورت شروع می شود. از بین درمان های خانگی  آکنه دستور العمل شستشوی صورت با عسل را امتحان کنید. پوست خود را با آب گرم تر کنید و با کمی از این محلول تا روی گردن ماساژ دهید، سپس آب بکشید و اجازه بدهید خشک شود. این دستور را صبح ها و عصر ها و در صورت لزوم پس از ورزش تکرار کنید.

پاکسازی ملایم کنید
پاکسازی ملایم کنید

مواد لازم برای تهیه محلول صورت شوی با عسل

یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل

سه قاشق غذاخوری عسل

یک قاشق غذاخوری سرکه سیب

20 قطره اسانس طبیعی ذلخواه

2 عدد کپسول پروبیوتیک

تمام مواد را با هم مخلوط کرده و برای استفاده در ظرف در دار و در محیط خنگ نگهداری کنید.

2.از تونیک استفاده کنید

تونینک گام مهمی در داشتن پوست عالی است و باعث می شود پس از شستشو هر گونه باقیمانده ای از روی پوست تمیز شود و پی pH پوست را تنظیم می کند.

برای اینکار از سرکه سیب خالص (خانگی) استفاده کرده و با پنبه روی پوست خود بزنید. به ویژه روی مناطقی که جوش ها ایجاد شده اند. سرکه سیب سرشار از پتاسیم، منیزیم، استیک اسید و انواع آنزیم هایی است که باکتری های مضر روی پوست را از بین می برند. آکنه های مزمن ممکن است در اثر وجود قارچ ها و باکتری ها روی پوست ایجاد شود.

3.از ماسک های درمانی استفاده کنید

از بین درمان های خانگی آکنه، ماسک های درمانی برای التیام پوست طرفداران زیادی دارند. در طول هفته چند بار باید از این ماسک ها استفاده شود. ماست، عسل و دارچین از جمله مواد مفیدی هستند که به آبرسانی پوست کمک کرده و آکنه را درمان می کنند.

ماسک ماست و عسل: یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی  را با یک قاشق غذاخوری ماست مخلوط کنید. اجازه بدهید این ماسک روی پوستتان ده دقیقه بماند و سپس آن را به آرامی با پارچه ای مرطوب پاک کنید.

از ماسک های درمانی استفاده کنید
از ماسک های درمانی استفاده کنید

ماسک دارچین و عسل: دو قاشق غذاخوری عسل طبیعی، یک قاشق چایخوری روغن نارگیل و یک دوم قاشق چایخوری دارچین را با هم مخلوط کنید. این ماسک میتواند 5 تا 10 دقیقه روی پوست بماند، سپس آن را با پارچه ای مرطوب پاک کنید. مواد این ماسک به دلیل داشتن خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدان و ضد باکتری برای مقابله با آکنه بسیار مؤثر هستند.

به این ماسک ها می توانید دو قطره روغن درخت چای اضافه کنید. این روغن نیز برای درمان اکنه بسیار مفید است.

4. پوست را به طور منظم لایه برداری کنید

منافذ و تخلخل های پوست ایجاد آکنه را تشدید می کنند. به همین جهت پاکسازی و لایه برداری منظم پوست اهمیت دارد. اسکراب های تجاری ازیادی برای این منظور وجود دارند. اما شما می توانید اسکراب خانگی خود را نیز درست کنید. برای اینکار شما به یک ماده ی خشک و زبر مانند نمک دریا، شکر قهوه ای یا بلغور جو دو سر نیاز دارید. این مواد را به روغن نارگیل یا عسل به عنوان پایه اضافه کنید، دو قاشق غذاخوری از عنصر خشک در یک تا دو قاشق غذا خوری ماده ی پایه مناسب است. پس از استفاده پوست را آبکشی کنید.

5. پوست را مرطوب کنید

برخلاف باورهای غلط عمومی پوست دچار آکنه نیز باید مرطوب شود. البته مواد چرب کننده بروز آکنه را بیشتر می کنند اما مواد مرطوب کننده خیر. روغن نارگیل یکی روغن های سالم و پرخاصیت در کره زمین است. پوست را به صورت عالی مرطوب کرده و آکنه را نیز بهبود می دهد. زیرا مواد موجود در آن به بازسازی پوست و مو کمک می کنند. روزانه یک چهارم قاشق چایخوری روغن نارگیل را روی پوستتان بگذارید و پس از 5 دقیقه روغن اضافی را با پارچه ای خشک پاک کنید. روغن جذب شده در این مدت زمان نیاز پوست شما را تأمین می کند. روغن اضافی باعث بروز آکنه می شود.

زمانی که پوست دچار آکنه می شود، محافظت از آن در برابر نور خورشید نیز اهمیت پیدا می کند. بسیاری از ضد آفتاب های تجاری به دلیل داشتن مواد مضر جوش های سطح پوست را بیشتر می کنند. می توانید از روغن نارگیل به عنوان ضد آفتاب نیز استفاده کنید. تحقیقات نشان داده اند که روغن نارگیل ضد آفتاب SPF8 است.

6.مکمل پروبیوتیک مصرف کنید

دقت کنید خوراکی های پروبیوتیک سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و به درمان داخلی آکنه کمک می کنند.

7.تغذیه سالم داشته باشید

اصلاح تغذیه یک پروتکل مهم در درمان داخلی آکنه محسوب می شود. مهم است که خوراکی هایی که مصرف می کنید سبب افزایش قند و انسولین در خون نشوند. استفاده از سبزیجات برگ سبز، انواع توت ها و پروتئین برای سلامت پوست بسیار اهمیت دارد.

ماهی غیر پرورشی به دلیل داشتن امگا 3 فراوان برای پوست مفیدند. غذاهای غنی از روی مانند کفیر، ماست، بره، تخم کدو و مرغ در درمان آکنه موثر اند.

هر گونه ماده ی غذایی که بدن شما نسبت به آن آلرژی داشته باشد می تواند آکنه را نیز در پوست شما تشدید کند.

8.از بین بردن جای آکنه

اکثریت قریب به اتفاق افرادی که آکنه دارند، تجربه ی باقی ماندن جای جوش را نیز دارند. جوش ها را چه سر سیاه و چه سفید دستکاری نکنید. تا جای ممکن از قرار گرفتن در معرض نور خورشید دوری کنید و از ضد آفتاب استفاده کنید تا جای زخم جوش روی پوست شما تثبیت نشود. درمان زخم های آکنه نیاز به صبر و حوصله دارد.

روغن نارگیل، اسانس اسطوخودوس، عسل و لایه برداری ملایم به بهبود جای جوش ها کمک می کنند.

نکات نهایی برای داشتن پوست بدون آکنه

1.درمان های خانگی  آکنه در طولانی مدت پاسخگو هستند، پس عجله نداشته باشید و درمان ها به طور روزانه و مستمر انجام دهید.

2.در روز آب کافی بنوشید.

3.اگر آکنه ها در اطراف خط رویش موی شما بیشتر دیده می شوند ممکن است در اثر مواد مضر موجود در شامپو ایجاد شده باشند.

4.استفاده ی بیش از حد از مواد آرایشی نیز به بروز بیشتر آکنه ها کمک می کند زیرا مواد مضر زیادی در آن وجود دارد.

تمام درمان های خانگی ذکر شده در اینجا به جز صورت بر پوست تمام قسمت های بدن که دچار آکنه شده اند نیز می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x