خانه » انواع آزمایش تشخیص بارداری چیست ؟
فرزند و والدین

انواع آزمایش تشخیص بارداری چیست ؟

Sending
User Review
0 (0 votes)

آزمایش تشخیص بارداری

آزمایش ادرار و آزمایش خون یا آزمایش بتا انواع آزمایش تشخیص بارداری هستند. هر دو تست حاملگی وجود هورمون hCG را در بدن می سنجند. این هورمون از طریق جفت اندکی پس از لانه گزینی جنین در رحم آزاد می شود و بهترین زمان برای انجام این تست ها زمانی است که هورمون به مقدار قابل تشخیصی در بدن آزاد شده باشد.

 

آزمایش ادرار

تست ادرار بارداری به دو شکل در منزل یادر آزمایشگاه انجام می شود. این آزمایش به توصیه پزشکان در اولین روز دوره قاعدگی قطع شده انجام می شود. یعنی حدود دو هفته پس از لقاح یا در هفته چهارم بارداری.

پاسخ این تست قابل اطمینان است و در صورتیکه پاسخ مثبت باشد به احتمال 97% بارداری اتفاق افتاده است. در صورت منفی بودن ممکن است تست زود هنگام گرفته شده باشد. در صورت وجود علائم بارداری به فاصله یک هفته آزمایش ادرار را تکرار می کنند.

 

آزمایش خون

آزمایش خون بارداری به دو شکل کمی و کیفی انجام می شود. در نوع کمی ان میزان دقیق هورمون hCG در خون اندازه گیری می شود. در برخی از موارد که به بررسی دقیق روند بارداری برای تشخیص مشکلات خاص نیاز است، این نوع آزمایش کمی و اندازه گیری دقیق میزان هورمون در خون تجویز می شود.

مزیت آزمایش خون بارداری نسبت به آزمایش ادرار این است که می تواند 7 تا 12 روز زودتر بارداری را تأیید کند. البته این آزمایش هزینه بالاتری دارد و نمی تواند به صورت خانگی انجام شود.

 

صحت آزمایش های تشخیص بارداری چقدر است ؟

زمان انجام تست ها در صحت پاسخی که به شما می دهند تأثیر دارد. اگر تا یک هفته پس از تأخیر در زمان عادت ماهیانه اقدام گرفتن تست حاملگی کنید، احتمال گرفتن پاسخ دقیق در رابطه با حاملگی بیشتر است.

آزمایش ادرار خانگی تا 99% جاب درست به شما می دهد و آزمایش خون بارداری از آن هم دقیقتر است. البته صحت آزمایش خانگی به نحوه ی صحیح استفاده از کیت، زمان استفاده از آن و کیفیت کیت بستگی دارد.

 

خطا در آزمایش ادرار

در 99% موارد پاسخ مثبت در آزمایش ادرار به معنای بارداری است. ولی در شرایطی که خون یا پروتئین در ادرار وجود داشته باشد، پاسخ مثبت ممکن است اشتباه باشد. داروهای خاصی مانند دارو های آرام بخش، ضد تشنج یا قرص خواب نیز می تواند بر صحت پاسخ اثر بگذارد.

در صورت دریافت پاسخ منفی نیز می توانید این تست را به فاصله یک هفته تکرار کنید تا از پاسخ آن مطمئن شوید. نوشیدن مایعات زیاد و رقیق بودن ادرار و یا استفاده از دارو های آنتی هیستامین نیز می تواند منجر به گرفتن پاسخ منفی شود.

پس از بروز علائمی مانند قطع قاعدگی آزمایش تشخیص بارداری خانگی اولین اقدام برای اطلاع از بارداری است.

 

منبع