خانه » فواید و عوارض لایه برداری شیمیایی پوست چیست ؟
عوارض لایه برداری شیمیایی
عوارض لایه برداری شیمیایی
پوست ، مو و زیبایی

فواید و عوارض لایه برداری شیمیایی پوست چیست ؟

لایه برداری و فواید و عوارض لایه برداری شیمیایی از پوست

لایه برداری از پوست فواید زیادی دارد. وقتی صحبت از نوع شیمیایی آن به میان می آید دانستن عوارض لایه برداری شیمیایی و فواید آن برای افراد مهم می شود. لایه برداری مربوط به سال 1990 میلادی می شود که به عنوان یک روند روتین در مطب متخصصان پوست به منظور زیبا سازی انجام می گرفته است و طی سالیان پیشرفت پیدا کرده است.

 

لایه برداری شیمیایی چیست ؟

لایه برداری شیمیایی روشی است که طی آن سطح پوست با مواد شیمیایی برداشته شده و با پوست جدید جایگزین می شود. در واقع لایه بردارهای شیمیایی سبب می شوند سرعت ساخت پوست جدید بالا رود و به این صورت جای زخم و چین و چروک را تا حدی کم می کنند. اکثر مواد لایه بردار شیمیایی ژلی هستند.

لایه بردارها به مدت معینی باید روی پوست بمانند و باقی ماندن بیش از حد موجب آسیب به لایه های عمیق پوستی می شود. پس از برداشته شدن لایه رویین سلول ها تولید کلاژن را افزایش می دهند و اسید هیالورونیک بیشتری تولید می کنند که هر دو اثر ضد پیری دارند. لایه برداری شیمیایی برای جوانسازی نیز کاربرد دارد.

 

انواع لایه برداری شیمیایی

لایه برداری از پوست شامل سه دسته سطحی، متوسط و عمیق می شود. برای درمان مشلات پوستی خفیف مانند جای لک جوش  و … از لایه برداری سطحی استفاده می کنند. این روش برای انواع پوست ها قابل استفاده است.

هر چه مشکل پوستی حاد تر باشد، برای مثال جای زخم هایی که عمق دارند، نیاز به لایه برداری عمیق تر در مراحل متعدد برای درمان پوست وجود دارد.

تری کلرو استیک اسید، لاکتیک اسید، آلفا هیدروکسی اسید، ویتامین سی، هیدروکینون، سالیسیلیک اسید، رزورسینول و پلی فنول ها به عنوان لایه بردار شیمیایی کاربرد دارند.

اگر لایه برداری سطحی باشد پس از 4 هفته قابل تکرار است اما لایه برداری های عمیق بین 6 تا 12 ماه زمان نیاز دارند تا دوباره قابل انجام باشند.

 

فواید لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی باعث لایه برداری از پوست، درخشان و نرم شدن پوست می شود و حس شادابی به فرد می دهد. آسیب هایی که از تابش نور خورشید به وجود آمده و لکه های ایجاد شده را درمان می کند. جای جوش و آکنه را به خوبی از صورت و دیگر قسمت های بدن پاک می کند. چروک های خفیف را از پوست حذف می کند.

 

عوارض لایه برداری شیمیایی

برای نتیجه گیری از لایه برداری به صبر و حوصله نیاز است و نمی توان به سرعت خوب شدن پوست را شاهد بود.

احساس سوزش، بی حسی، سوختگی، قرمزی، حساسیت به تابش نور، پوسته پوسته شدن و در برخی از پوست های حساس ایجاد زخم از جمله عوارض لایه برداری شیمیایی هستند.

 

منبع