خانه » نقش بازی های فکری در کودکان و رشد آن ها
نقش بازی فکری در کودکان
نقش بازی فکری در کودکان
سرگرمی

نقش بازی های فکری در کودکان و رشد آن ها

نقش بازی های فکری در کودکان چیست؟

پژوهش ها اثبات کرده اند که نقش بازی فکری در کودکان حتی هر نوع بازی دیگری از جمله بازی های ویدئویی می تواند کودکان را شاد تر و باهوش تر بار بیاورد. بازی برای کودکان فراتر از یک سرگرمی ساده است. بچه ها با بازی پیشرفت احساسی، شخصیتی و اجتماعی را تجربه می کنند.

مطابق با مطالعات انجام شده، بازی می تواند ساختار و عملکرد مغز را تحت تاثیر خود قرار دهد و قدرت ذهنی را بیشتر کند. در ادامه به فواید و نقش بازی فکری در کودکان می پردازیم.

 

چه بازی هایی مناسب است ؟

انجام بازی های روی میزی و حتی بازی های ویدئویی همراه با اعضای خانواده فرصت تجربه ی با هم بودن را به بچه ها هدیه می دهد. حتی بازی دومینو برای کودکان یکی از بازی های عالی برای افزایش تمرکز و حس همکاری است. بازی ها سبب ایجاد نورون های جدید در مغز می شود و این اتفاق در تمام سنین برای مغز رخ می دهد. البته در کودکان تاثیر بیشتری دارد.

بازی باعث می شود مغز کودکان ساختار جدیدی به خود بگیرد و بخش های مختلف آن ارتباط بهتری با هم برقرار کند. در نتیجه حافظه، هوش، توانایی یادگیری زبان و … تقویت می شود.

 

کاهش استرس و ایجاد آرامش

قشر خاکستری مغز، مسئول ایجاد حس مثبت به تجارب و خوش بینی است. پژوهشی که در سال 2017 انجام شد، مشخص کرد که انجام بازی های روی میزی منجر به توسعه ی قشر خاکستری مغز می شود. از این جهت می تواند استرس و اضطراب را کاهش دهد و حس آرامش و خوش بینی را تقویت کند.

 

قدرت تصمیم گیری

بازی های ویدئویی کمک می کنند تا آگاهی و هوشیاری و تمرکز فرد بیشتر شود و قدرت تصمیم گیری بهتری پیدا کند. بسیاری از بازی های رو میزی سبب تقویت هیپوکاپوس و بخش کورتکس مغز می شوند. این مساله عملکرد شناختی مغز را بهبود می بخشد و قدرت حل مساله در فرد بیشتر می گردد.

 

بهبود حافظه

بازی تمام توجه و تمرکز کودکان را به خود جلب می کند. برخی از بازی ها نیازمند استفاده از حافظه هستند. حافظه نیز مانند عضلات بدن به گونه ای است که هر چه بیشتر تمرین داده شود قوی تر می گردد. به همین دلیل بازی های درگیر کننده ی حافظه می توانند به خوبی سبب رشد و تقویت بخش حافظه در مغز کودکان شوند.

 

کاهش مشکلات ذهنی

انجام بازی در کنار اعضای خانواده، چه از نوع ویدئویی و چه از نوع رو میزی، سبب کاهش هر گونه استرس و اضطراب می شود و مشکلات ذهنی را در کودکان درمان می کند.

با توجه به اهمیت و نقش بازی فکری کودکان ، والدین باید برای این مهم برنامه ریزی صحیحی داشته باشند.

 

منبع