خانه » با وظایف دکتر زنان و زایمان آشنا شوید
با وظایف دکتر زنان و زایمان آشنا شوید
با وظایف دکتر زنان و زایمان آشنا شوید
بهداشت و سلامت

با وظایف دکتر زنان و زایمان آشنا شوید

Sending
User Review
0 (0 votes)

رشته زنان و زایمان چیست

این رشته یک رشته تخصصی بالینی است که به پیشگیری، تشخیص و  درمان بیماری های مرتبط با دستگاه تولید مثل خانومها و مراقبت های قبل ، حین بارداری و بعد از زایمان می پردازد.  این رشته ترکیب دو حیطه تخصصی می باشد که عبارتند از:

Obstetrics

متمرکز بر مراقبت از زنان قبل ، حین و بعد از زایمان است

Gynecology

تشخیص و درمان بیماری های دستگاه تناسلی و تولید مثل زنان و بیماری های پستان است.

تاریخچه رشته زنان و زایمان

از سال 1330 بخش جراحی های زنان به مرور در بخش های زنان و زایمان بیمارستان گوهرشاد تشکیل و بعد به بیمارستان امام خمینی منتقل شد. همچنین پس از آن در شهرهایی نظیر: تبریز، شیراز، اهواز و مشهد نیز تاسیس شد. در سال 1342 گروه آموزشی بیماری های زنان و زایمان تشکیل گردید.

دوزه آموزش تخصصی این رشته:

فرد متقاضی ابتدا می باید هفت سال رشته پزشکی را پشت سر بگذارد  سپس برای گرفتن تخصص به مدت چهار سال باید در این رشته تحصیل کند. در کشور ما این رشته فقط برای خانومها می باشد. رشته زنان و زایمان،جز رشته های پر استرس محسوب می شود؛ بنابراین خیلی از علاقه مندان به رشته پزشکی تمایلی به ورود به آن را ندارند.

وظایفی که در بخش زنان به دستیاران آموزش داده می شود، شامل زایمان واژینال طبیعی، زایمان واژینال و طبیعی بدون اپیزیوتومی، زایمان واژینال غیر طبیعی (فورسپس، وکیوم و بریچ) انواع سزارین، مراقبت از حاملگی های پرخطر،سرکلاز، کورتاژ مول، کورتاژ تخلیه ای، هیسترکتومی (ابدومینال و واژینال)، حاملگی اکتوپیک، سیستکتومی تخمدان و میومکتومی. لازم به ذکر است برخلاف رشته های داخلی و جراحی، ورود به دوره های این رشته بسیار دشوار و سخت است و تنها تعداد معدودی پذیرفته می شوند.

برخی از خانمها برای بیماری های زنان و یا حاملگی خود مخصوصا بانوانی که قصد زایمان طبیعی دارند،به ماما مراجعه می کنند و ماما های عزیز هم در خود تبحر کافی را دارند اما اگر مسائل زیر را دارید و یا داشته اید در طول بارداری بهتر است تحت نظر متخصص زنان و زایمان باشید:

  • اگر سن شما بالای 35 سال است
  • حاملگی خارج از رحم
  • سابقه سقط جنین
  • سابقه زایمان زودرس
  • پارگی رحم
  • سپسیس (یک عفونت خطرناک است)
  • فشار خون بالا
  • بند ناف پرولاپس

امیدواریم اطلاعات این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x