خانه » راه کاهش خطر ابتلا به سرطان در اثر باکتری ای کولای چیست
باکتری ای کولای چیست
باکتری ای کولای چیست
بهداشت و سلامت

راه کاهش خطر ابتلا به سرطان در اثر باکتری ای کولای چیست

باکتری ای کولای چیست

آیا می دانید باکتری ای کولای چیست؟ این باکتری میله ای شکل در بخش تحتانی روده­ی حیوانات خون گرم پیدا می شود. بحث ما در این نوشته در خصوص ابتلا به سرطان ناشی از باکتری ای کولای و راه های پیشگیری از آن است.

 

رابطه ی باکتری ها و سرطان

چندین مورد از باکتری ها تا کنون به عنوان عامل سرطان در انسان ها شناخته شده اند. پژوهش های انجام شده در مورد باکتری ای کولای نشان می دهد که این باکتری می تواند عاملی برای سرطان روده باشد. البته خوشبختانه راهکار هایی وجود دارد که خطر ابتلا به سرطان در اثر باکتری ها به حد اقل برسد. رابطه ی سرطان و برخی از باکتری ها اولین بار در قرن نوزدهم مورد بررسی قرار گرفت. در آن زمان این مساله مطرح شد که سرطان به علت التهاب تحریک شده با عفونت رخ می دهد. مدت زمان کمی بعد از مطرح شدن این گزاره، دانشمندان در تومور های سرطانی باکتری کشف کردند.

 

عفونت باکتری موثر بر ابتلا به سرطان

عفونت های ناشی از باکتری ها منجر به ایجاد التهاب می شود. در واقع سیستم ایمنی با تشخیص عفونت چنین واکنشی را ایجاد می کند. پاسخ های سیستم ایمنی منجر به تولید ماده ای به نام سیتوکین می شود که در نهایت سبب التهاب می شود. اثر این ماده در کوتاه مدت غلبه بر عفونت است امادر عفونت های حاد و طولانی میی تواند منجر به ایجاد سرطان شود.

 

باکتری ها در دستگاه گوارش

تریلیون ها باکتری در سیستم گوارشی زندگی می کنند و صد ها گونه ی مختلف دارند. درصد کمی از موارد سرطان روده ناشی از عوامل ژنتیکی است و در بسیاری از موارد بیماری های التهابی مزمن منجر به سرطان روده می شود.

بیشتر باکتری های موجود در روده بی خطر هستند و حتی به فرآیند گوارش کمک می کنند و از مرگ سلولی محافظت می کنند. متاسفانه سبک زندگی ناصحیح، رژیم غذایی پر چرب، سیگار و استرس منجر به بروز التهاب مزمن می شود. در چنین شرایطی باکتری های مفید امکان زندگی ندارند و برعمس باکتری های مضر و پاتوژن ها بیشتر فعالیت می کنند.

 

راهکارهای مقابله

برای مقابله با ایجاد سرطان روده در اثر باکتری ای کولای لازم است که التهابات دستگاه گوارش کم شود. در این رابطه مصرف محصولات پروبیوتیک، دوری از سیگار و نداشتن رژیم غذایی پر چرب بسیار موثر است. مصرف موز و بروکلیمانع از رشد باکتری های مضر می شود. ویتامین دی کمک می کند تا باکتری های مضر از بین بروند و باید کمبود ویتامین دی را جدی گرفت. بادام، پیاز قرمز، ورزش های منظم روزانه همگی بر کاهش التهابات دستگاه گوارش موثر هستند.

با دانستن اینکه رابطه سرطان و باکتری ای کولای چیست باید سبک زندگی در جهت محافظت هر چه بیشتر باشد.

 

منبع