خانه » نقش صبحانه در کاهش وزن
نقش صبحانه در کاهش وزن
نقش صبحانه در کاهش وزن
بهداشت و سلامت

نقش صبحانه در کاهش وزن

Sending
User Review
0 (0 votes)

آیا خوردن صبحانه به کاهش وزن کمک کند؟

همه ما بارها شنیده ایم صبحانه مهمترین وعده غذایی در طول روز است و اثر آن بر وزن افراد قابل توجه می باشد. دانشمندان سالهاست در مورد تاثیر نخوردن صبحانه بر تغییر وزن به بحث می پردازند.

این مباحثات استدلالِ ” تاثیر این وعده غذایی منظم بر کاهش وزن” را همراه داشته است. هر چند برخی یافته های پیرامون این موضوع متناقض هستند.

در سال 2015 نتایج یک مطالعه تحقیقاتی در مجله علوم تغذیه منتشر شد. این تحقیقات به بررسی تاثیر خوردن انواع مختلف صبحانه (یا نخوردن آن) بر روی 36 شرکت کننده دارای اضافه وزن در طول چهار هفته می پردازد.

این محققان کشف کردند افرادی که وعده غذایی نمی خورند وزن از دست داده و کسانی که  صبحانه کورن فلکس یا پوره جو دوسر با فیبر بالا  می خورند لاغر نمی شوند. دانشمندان به این نتیجه رسیدند که نخوردن صبحانه باعث می شود احساس گرسنگی بیشتری کنید و هنگام وعده های دیگر بیشتر غذا بخورید اما معمولا بدن شما کالری کافی برای جبران صبحانه ای که نخوردید را دریافت نخواهد کرد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند خوردن صبحانه باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود!

بسیاری از کارشناسان معتقد هستند خوردن صبحانه برای از دست دادن وزن مهم است. به عنوان مثال، مطالعه ای بر روی بیش از بیست هزار مرد امریکاییدر مجله تحقیقاتی چاقی (Obesity) منتشر شده است که نشان می دهد شرکت کنندگانی که صبحانه می خوردند، نسبت به افرادی که از این وعده غذایی می گذرند در طول زمان کمتر وزن اضافه می کنند.

با این حال، این یک مطالعه مبتنی بر مشاهده است یعنی دانشمندان مشاهده کردند کسانی که این وعده غذایی را می خورند لاغرتر از افرادی اند که این وعده غذایی نمی خورند، این الزاما به این معنا نیست که صبحانه باعث کاهش وزن می شود. دستورالعمل های رژیمی ایالات متحده که مرجع مشاوره تغذیه سالم بوده و بر بسیاری از برنامه های فدرال و تغذیه در آمریکا تاثیر گذار می باشد نیز مدافع این وعده غذایی است.

صبحانه به دلیل میزان مواد مغذی بیشتر نسبت به تنقلات و وعده های دیگر از کیفیت غذایی بالاتری برخوردار است

طبق این دستورالعمل ها این وعده غذایی به دلیل میزان مواد مغذی بیشتر نسبت به تنقلات و وعده های دیگر از کیفیت غذایی بالاتری برخوردار است. هنگام خوردن صبحانه مواد مغذی مطلوب نسبت به سایر وعده ها بیشتر در بدن جذب می شود.

بنابراین فرض این که  این وعده غذایی سالم تر نسبت به سایر وعده ها باعث از دست دادن وزن یا حفظ وزن می شود، آسان تر است.

اگر شما به صبحانه نیاز داشته باشید اما به طور معمول از خوردن آن امتناع کنید ، سوخت و ساز بدن (متابولیسم) خود را نیز تغییر خواهید داد.

ترشح نکردن هورمون تیروئید هنگام نخوردن طولانی مدت غذا

سونیا آنجلون (سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم های غذایی) به مجله SELF می گوید: “زمانی که برای مدت طولانی چیزی نمی خورید،ترشح هورمون تیروئید فعال در غده تیروئید کاهش می یابد و این باعث کاهش متابولیسم می شود.”

او می گوید:” این یک مکانیسم برای کمک به حفظ انرژی در زمان کاهش مصرف مواد غذایی است. هر چند استفاده از آن برای کنترل وزن توصیه نمی شود.”

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x