خانه » با ارزش منیزیم برای سلامتی بدن آشنا شوید
با ارزش منیزیم برای سلامتی بدن آشنا شوید
با ارزش منیزیم برای سلامتی بدن آشنا شوید
بهداشت و سلامت

با ارزش منیزیم برای سلامتی بدن آشنا شوید

Sending
User Review
0 (0 votes)

چرا عنصر منیزیم برای بدن لازم است ؟

منیزیم یکی از عناصر ضروری برای بدن انسان است. این عنصر به حفظ سلامت اعصاب بدن، عضلات و استخوان ها کمک می کند. در سنتز پروتئین و سوخت و ساز سلولی نقش دارد. عنصر منیزیم برای حفظ ضربان قلب طبیعی ضروری است و برای درمان بی نظمی ضربان قلب از سوی پزشکان قلب و عروق تجویز می شود.

منیزیم یکی از املاح معدنی است که پزشکان بر وجود آن در رژیم غذایی روزانه تأکید دارند. این عنصر سبب جذب کلسیم در بدن و تشکیل و تقویت دندان ها و استخوان ها می شود. برای بیش از سه هزار واکنش بیوشیمیایی در بدن لازم و ضروری است. تقریباً 50% از کل منیزیم بدن انسان در استخوان ها ذخیره می شود و مابقی در سلول ها و اندام های بدن یافت می شود. تنها 1% از آن در خون وجود دارد. بدن یک انسان بزرگسال حدود 25 گرم منیزیم در خود دارد.

مواد غذایی حاوی منیزیم

منابع این عنصر مهم شامل سبزیجات دریایی، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و دانه های غلات هستند. گوجه فرنگی، چغندر، لوبیا، لوبیا سبز، آرتیشو (کنگر فرنگی)، سیب زمینی شیرین، تخم کدو تنبل ،بادام زمینی، سبوس، ذرت، شکلات، محصولات لبنی و ماهی حاوی این عنصر هستند. جالب اینکه آب چشمه و آب معدنی واقعی نیز منبع خوبی از عنصر منیزیم هستند.

علائم کمبود منیزیم در بدن

کمبود منیزیم بیشتر در افراد پا به سن گذاشته دیده می شود. نشانه های کمبود منیزیم عبارتند از:

درد گردن و پشت

اضطراب

خستگی

حملات میگرنی

ضعف عضلانی

از دست دادن اشتها

استفراغ

تهوع

بی خوابی

نامنظمی در ضربان قلب

اسهال

تحریکات عضلانی و عروق

هنگامی که بدن شما در معرض استرس است، تمایل دارد که ذخایر منیزیم خود را به سرعت از بین ببرد. کمبود عنصر منیزیم می تواند منجر به ایجاد دیابت، افسردگی و ایجاد علائم یائسگی شود.

منیزیم چه تاثیراتی بر بدن دارد

منیزیم سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و استخوان ها را قوی نگه می دارد. برای تنظیم قند خون ضروری است و فشار خون طبیعی را افزایش می دهد. به همین دلیل تأثیر مثبتی بر درمان بیماری های قلبی عروقی، فشار خون و دیابت دارد. منیزیم از طریق روده کوچک جذب شده و از طریق کلیه ها دفع می شود.

منیزیم چه تاثیراتی بر بدن دارد
منیزیم چه تاثیراتی بر بدن دارد

نقش منیزیم در پیشگیری و بهبود آسم

بیمارانی که از آسم مزمن رنج می برند، با مصرف مکمل های منیزیم به بهبود روند تنفس و آرام کردن عضلات برونش کمک می کنند، حتی تزریق وریدی منیزیم تنگی نفس را تسکین میدهد.

سالم نگه داشتن استخوان ها

عنصر منیزیم به طور مستقیم با تراکم استخوان ها مرتبط است. ناکافی بودن این ماده ی معدنی در بدن یکی از علل ایجاد پوکی استخوان است. منیزیم در کنار ویتامین دی، روی و مس به جذب کلسیم کمک می کنند و مصرف آن، چه در دوران کودکی و در زمان تشکیل استخوان ها و چه در سنین بزرگسالی ضروری است.

ضروری در دوران بارداری

منیزیم یکی از مواد معدنی حیاتی برای اطمینان از بارداری سالم است. مصرف مکمل های مناسب در طول بارداری برای کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و افزایش سطح تحمل درد مفید است. سولفات منیزیم بهترین درمان برای جلوگیری از تشنج eclamptic در مادران بارداری است که به فشار خون مبتلا هستند.

درمان درد و گرفتگی های عضلانی

عنصر منیزیم در افرادی که دچار دردهای شدید در کمر، تنش عضلانی و کلیوی هستند، کمک شایانی می کند. گرفتگی عضلات پاها و خستگی عمومی می تواند نشانه ی کمبود منیزیم در بدن باشند. بنابراین مصرف منیزیم بسیاری از این مشکلات را مرتفع می کند.

درمان درد و گرفتگی های عضلانی
درمان درد و گرفتگی های عضلانی

سندروم پیش از قاعدگی

تحقیقات نشان می دهد افرادی که دچار سندروم پیش از قاعدگی هستند با مصرف منظکم منیزیم می توانند علائمی مانند نفخ، بی خوابی، تورم پا، افزایش وزن و حساسیت سینه را تا حد زیادی بهبود دهند. مصرف منیزیم همراه با ویتامین ب 6 در این زمینه مؤثر تر بوده است.

مانع حملات قلبی

منیزیم ضربان قلب را تنظیم می کند و آسیب های ناشی از استرس ماهیچه های قلب را از بین می برد. با آرام کردن اعصاب و سوخت و ساز و فرآیندهای گوارشی از فشار بر سیستم قلبی و عروقی می کاهد. ضمن آنکه کمبود منیزیم نیز به خودی خود عامل ایجاد بیماری های قلبی است.

جلوگیری از یبوست

مصرف مکمل های منیزیم تا حد زیادی می تواند یبوست های شدید را درمان کنند. خواص ملین عنصر منیزیم ماهیچه های روده را شل می کند و حرکات مواد را در دستگاه گوارش بهتر می کند.

قند خون را تنظیم میکند

منیزیم به تنظیم انسولین در خون کمک می کند و مزایای قابل توجهی برای بیماران دیابتی دارد. بسیاری از این بیماران از کمبود منیزیم رنج می برند،به همین دلیل مصرف مکمل های منیزیم برای تنظیم قند خون در افراد توصیه می شود.

درمان اختلالات روانی

منیزیم برای درمان اختلالات هراس، استرس، اضطراب و آشفتگی ناخواسته اثبات شده است.

درمان میگرن

حملات میگرنی افرادی زیادی را به ویژه در بین بانوان درگیر می کند. مکمل ها و مایعات حاوی منیزیم به میزان قابل توجهی از شدت حملات میگرنی می کاهند از شدت پیدا کردن مجدد آن نیز تا حدی پیشگیری می کنند.

درمان میگرن
درمان میگرن

تولید کلاژن

عنصر منیزیم در تولید پروتئین کلاژن نقش اساسی دارد. پروتئین ها به طور طبیعی در بافت های بدن مانند تاندون ها، رباط، پوست، غضروف، رگ ها ، دیسک ها و … وجود دارند و منیزیم به تقویت تمام این بافت ها کمک خواهد کرد.

جذب مواد معدنی دیگر

منیزیم به جذب ویتامین های مهم و مواد معدنی دیگر مانند سدیم، کلسیم، پتاسیم و فسفر کمک می کند. منیزیم که در روده ی کوچک جذب می شود در سم زدایی از بدن نیز نقش دارد.

فعالیت آنزیمی در بدن

منیزیم به افزایش تولید انرژی در بدن کمک کرده و باعث افزایش فعالیت آنزیم ها برای ایجاد انرژی سلولی می شود.

کنترل عملکرد مثانه

بسیاری از افراد مبتلا به مشکلات تیروئید در دفع ادرار نیز مشکل دارند که مصرف مکمل های منیزیم در چنین مواردی می تواند کمک کننده باشد.

مقدار مصرف و عوارض جانبی

اهمیت مصرف منیزیم برای عموم مردم مشخص نیست به همین دلیل مصرف ان در رژیم غذایی خود را نادیده می گیرند. متخصصان تغذیه اظهار می کنند که 250 تا 350 میلی گرم منیزیم باید در رژیم غذایی یک فرد بزرگسال جای داشته باشد.

عوارض جانبی نادری برای منیزیم گزارش شده است. اما، مصرف بیش از حد آن ممکن است ملین شدید باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x