خانه » ختنه زنان و عوارض پزشکی آن
ختنه زنان و عوارض پزشکی آن
ختنه زنان و عوارض پزشکی آن
بهداشت و سلامت

ختنه زنان و عوارض پزشکی آن

 چرا ختنه زنان در برخی جوامع رایج است و در برخی دیگر مخالفان زیادی دارد؟

ختنه زنان  نوعی جراحی بر روی بافت تناسلی زن است که در محدوده سنی نوزادی تا بزرگسالی انجام  می شود. می تواند شامل برداشتن قسمت کوچک یا تمام بافت گردد. برخی این کار را یک آئین سنتی و مراسم رشد می دانند و بعضی دیگر آن را  عملی غیر ضروری، دردناک، و مضر می دانند که می تواند باعث مشکلات جسمی و روانی در زن  و حتی مرگ  او شود. تغییر یا برداشتن بافت آلت تناسلی زنان معمولا در مکان های غیرپزشکی، شرایط غیربهداشتی و بدون بیهوشی انجام می شود!! برخی برش بافت تناسلی را با تکه های شکسته شده شیشه، تیغ، چاقو، چاقو جراحی یا قیچی انجام می دهند. در آلت‌دوزی، سوراخ واژن نیز دوخته شده و بسته می شود.

ختنه زن اغلب به عنوان یک سنت دینی انجام می شود هرچند هیچ یک از آموزه های مذهبی انجام آن را توصیه نمی کند. این یک سنت فرهنگی است که اغلب در جوامعی که در آن نابرابری جنسیتی ریشه دوانده مانند بخش هایی از آفریقا، خاورمیانه، آسیا و به میزان کمتر در امریکای جنوبی اجرا می گردد. ختنه زن در کشورهای جدا شده از کشور های مناطق مذکور نیز انجام می شود.

سازمان ملل متحد(UN) و سازمان بهداشت جهانی(WHO) همواره برای ممنوعیت ختنه زنان تلاش می کنند. به طور خاص، سازمان ملل متحد ( صندوق جمعیت سازمان ملل متحد و یونیسف) و سازمان بهداشت جهانی  این را یک مسئله حقوق بشر نامیدند و آن را روشی مضر و غیر ضروری معرفی نمودند و برای محافظت از هر دختر و زنی از چنین صدماتی، یک کمپین فعال تشکیل دادند.

عوارض پزشکی ختنه زنان :

ختنه زنان عوارض پزشکی زیادی دارد. نگرانی های فوری پس از انجام عمل عبارتند از تب، درد ناتوان کننده، خونریزی، عفونت و حتی مرگ. مشکلات دراز مدت عبارتند از: مشکلات ادراری و قاعدگی، زخم، مقاربت جنسی دردناک و مشکلات زایمان که می تواند به مرگ مادر و کودک منجر شود. از نظر روانی این عمل می تواند به اضطراب، افسردگی، و مشکل اعتماد به نفس و غیره بیانجامد.

 

نظر بدهید

نظر خود را در این قسمت با ما به اشتراک بگذارید