خانه » آیا می دانید عوارض استرس امتحان چیست ؟
عوارض استرس امتحان
عوارض استرس امتحان
روانشناسی

آیا می دانید عوارض استرس امتحان چیست ؟

عوارض استرس امتحان

تجربه استرس شدید شب امتحان به دنبال خود عوارض استرس امتحان را در پی دارد که در این نوشته به بررسی این عوارض خواهیم پرداخت. برخی از افراد حتی با وجود مطالعه فراوان نیز قبل از امتحان دچاز استرس شدید می شوند. در یک نظر سنجی که اخیراً در آمریکا انجام شده است مشخص گردید که 40 درصد از دانشجویان استرس بسیار زیاد هنگام امتحانات را تجربه کرده اند و تقریباً صفر درصد از پاسخ دهندگان به این نظر سنجی ابراز کرده اند که هرگز در طول عمر خود استرس امتحان نداشته اند.

 

استرس برای همه

واضح است که استرس همه ی افراد را تحت تأثیر قرار می دهد. اما باید دانست که در پی چنین استرس هایی چه عوارضی بر بدن تحمیل می شود. تا بخاطر سلامتی خود هم که شده افراد سعی کنند بر اعصاب خود مسلط شوند.

 

استرس با هورمون ها آغاز می شود

هرچند استرس داشتن تجربه ی ناخوشایندی است. اما، می توان گفت استرس بدن انسان را برای مقابله با تهدیدات آماده می کند. هوشیاری را افزایش می دهد و سبب می شوند قند و اکسیژن بیشتری به سلول ها برسد. استرس نوعی واکنش دفاعی برای بدن به شمار می رود.

 

هورمون استرس در مغز

پاسخ فیزیولوزیکی استرس در مغز با آزاد سازی آرژنسن-واسپرسین و کورتیکوتروپین در هیپوتالاموس آغاز می شود. این هورمون ها پیام های شیمیایی به غده هیپوفیز ارسال می کنند و باعث ترشح کورتیزول می شوند که هورمون اصلی استرس در بدن است. این هورمون ها در همکاری با هم سبب افزایش ضربان قلب، قند خون و افزایش توان بدن برای مقابله با خطر خواهند شد.

 

تأثیرات بر توانایی شناختی

استرس فیزیولوژیک بدن زمانی استرس منفی محسوب می شود که بر عملکرد شناختی مغز اثر بگذارد. داشتن استرس های شدید در دراز مدت می توان اختلال حافظه دائمی ایجاد کند. و استرس های شدیدی که در طول تحصیل به دانش آموزان و دانشجویان وارد می شود از این نوع هستند. اما باید گفت که استرس های خفیف تا حد زیادی عملکرد شناختی مغز را افزایش می دهند و مفید هستند.

 

مقابله با استرس

استرس های قبل از امتحان باید با روش های مختلف تحت کنترل در بیایند و از خاصیت مثبت استرس در جهت بهبود عملکرد شناختی مغز بهره مندی صورت گیرد.

قبل از امتحان مطالعه ی کافی داشته باشید و مسئولیت خود را به درستی انجام دهید و آموخته های خود را دوره کنید. از دمنوش های آرامبخش استفاده کنید. در زمانامتحان سوالات را با آرامش بخوانید و در صورت بلد نبودن پاسخ سوالی به آرامی از آن عبور کرده و در انتها دوباره به آن باز گردید.

پیاده روی و انجام تمرین های یوگا نیز به کنترل روانی و خلاص شدن از عوارض استرس امتحان کمک می کند.

 

منبع