خانه » 7 غذای اساسی مغز را بشناسید
7 غذای اساسی مغز را بشناسید
7 غذای اساسی مغز را بشناسید
بهداشت و سلامت

7 غذای اساسی مغز را بشناسید

Sending
User Review
0 (0 votes)

فواید غذای سالم برای مغز

با خوردن غذاهای سالم نه تنها بدنی سالم تر خواهید داشت بلکه مغز و ذهنی آماده تر و منسجم تری نیز خواهید داشت و البته این موجب شادی بیشتری میشود، با داشتن ظرفیت و توانایی بالای ذهنی به سراغ کارهایتان خواهید رفت و آنان را به نحو احسن انجام خواهید داد. سوالی که مطرح می شود این است که کدام مواد غذایی بیشترین مواد مورد نیاز مغز را تامین می کنند و بیشترین سلامت ادراک ذهنی را در بر دارند؟

ویژگی غذاهای مفید برای عملکرد مغز

غذاهای مفید مغز ، موادی هستند که باعث طراوت بیشتر سلول های مغز می شود و از پیری و خاکستری شدن زودرس آن ها جلوگیری می کنند، برخی از آنها موجب تقویت حافظه،بعضی دیگر تمرکز افراد را افزایش می دهند ، تعدادی از آنها نیز افسردگی و ابتلای به آلزایم را کاهش و دور می کنند و غیره. باید متذکر شد ؛ در کنار داشتن تغذیه ای سالم باید خواب کافی ، ورزش بدنی و تمرین های ذهنی نیز در برنامه هفتگی قرار گیرد،

چه غذاهایی برای مغز مفید هستند

در ادامه نمونه هایی از موادغذایی و سبزیجاتی را که به عنوان غذای مغز معرفی شده اند ، می پردازیم ؛ اما بخاطر داشته باشید که اهمیت سلامت جسمی و روحی از ذائقه فردی چه بسا بیشتر می باشد ،حال با نمونه هایی از غذای مغز آشنا شوید

1.قهوه

قهوه
قهوه

افرادی که صبح ها برای هوشیاری بیشترشان از قهوه استفاده می کنند باید بدانند که کافئینی که در قهوه وجود دارد موقتا ذهن افراد را فعال می کند و پس از مدتی این خاصیت را از دست می دهد،اما تاثیراتی که از خود در مغز انسان می گذارد طولانی مدت خواهد بود.طبق مطالعاتی محققان به این نتیجه رسیده اند که ؛ قهوه به واکنش هایی که حافظه در مراتب گوناگون نشان می دهد کمک فراوانی می کند و نوشیدن یک الی دو فنجان قهوه در روز کارایی ذهن و حافظه را افزایش می دهد؛ همچنین مصرف کافئین موجب می شود پروتئین های انباشته شده ی امیلوید آزاد شود، این پروتئین ها ارتباط مستقیمی با بیماری آلزایمر دارد و در صورت انباشته شدنشان آسیب جدی ای وارد می کنند.

قهوه یکی از بهترین منابع گیاهی آنتی اکسیدان و اسید کلروژنیک است . این مواد فوق العاده سلول ها را از مواد آسیب رسان و رادیکال های آزاد شده مضر در امان نگه می دارند.

2.زردچوبه

ادویه ای زرد رنگ که شامل خواص ضد التهابی قوی می باشد و محققان معتقدند که این مزیتی بزرگ برای تقویت مغز می باشد. مطالعاتی حول آن انجام شده است که نشانگر آن است که این ادویه دارای مقادیر طبیعی بسیاری از آنتی اکسیدان می باشد و همچنین یکی از مواد مهمی است که رژیم های غذایی هندی ها و آسیایی ها را تشکیل می دهد. این آنتی اکسیدان به کاهش التهاب در مغز کمک می کند و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد.

زردچوبه
زردچوبه

همچنین تحقیقاتی که بر حیوانات انجام شده نشانگر آن است که زردچوبه احساس خوبی که افراد در مورد زندگی و خویشتن در مغزشان بوجود می آید را افزایش می یابد . هورمون هایی مانند سرتونین و دوپامین احتمال افسرده شدن  را به حداقل می رساند ؛به علاوه باعث رشد سلول های جدید می شود و آن ها از صدماتی که بیماری های روحی ، روانی ایجاد می کنند دور می سازد.

3.چای و عملکرد مغز

بله درست است که کافئین موجود در چای به عملکرد مغز می افزاید اما در حال حاضر می خواهیم بر خاصیت های دیگر آن بحث کنیم، ابتدا باید گفت که در این بخش ما در مورد چای های سبز ، سیاه و سفید صحبت می کنیم ،چای دارای خواصی است که با مصرف آن ، افراد بهتر فکر و مطالب را در ذهن شان می سپارند.یکی از آنزیم های آرام بخش موجود در چای ،اسید آمینه است که در ترکیب با کافئین تحریک شده و همین باعث کاهش خستگی ذهنی ،افزایش هشیاری و حافظه می شود. چای حاوی آنتی اکسیدان های گیاهی مغذی فراوانی با نام کاتچین می باشد.

چای و عملکرد مغز
چای و عملکرد مغز

تحقیقات نمایانگر آن هستند که مواد مغذی ویژه ای که برای مبارزه با یک سری بیماری ها در چای وجود دارد نه تنها افزایش ادراک ، شناخت، حافظه و توجه را به دنبال دارد بلکه برخی از گونه های افسردگی و اختلالات عملکرد روانی را از بین ببرد.

4.ماهی دشمن آلزایمر

خوردن ماهی مزایای بسیار زیادی دارد،بخصوص ماهی هایی که غنی شده از امگا 3 هستند مثل ؛ ماهی قزل آلا، ساردین ها و شاه ماهی ، درست است که روغن امگا 3 در ماهی ها حرف اول را می زند اما وجود اسید داکوزاگزنئوئیک نیز در تامین مواد مغذی بدن بی تاثیر نیست.

ناگفته نماند ماهی یک منبع پروتئینی عالی است که دارای آمینو اسید است ، این اسیدها در ساخت عصب های مغزی نقش مهمی را ایفا می کنند .(عصب ها ؛ پیام های شیمیایی را به بقیه اعضای بدن می رسانند و با آنان ارتباط برقرار می کنند.) علاوه بر این ،ماهی منبعی برای ویتامین D است ، این ویتامین به عملکرد و پردازش اطلاعات کمک می کند.

ماهی دشمن آلزایمر

دی ان ای کمک می کند تا غشای سلولی به خوبی ساخته شود ،غشای سلولی متشکل شده از درجه بالایی از اسید های چربی است و برای داشتن قدرت ادراکی مطلوب افراد ضروری می باشد.تحقیقات در این باره چنین نتایجی را عنوان میکنند ؛ کمبود دی ان ای در اثر بالا رفتن سن و پیر شدن اشخاص صورت می گیرد.اگر افراد مسن به طور منظم غذاهای دریایی مصرف کنند احتمال ابتلا به آلزایمر و سایر بیماری ها و خصوصا مشکلات داندان ها کمتر می شود.

اگر شما گیاهخوار هستید، روغن دانه های کتان، دانه های سویا و چیا که سرشار از امگا 3 است جایگزین خوبی برای ماهی می باشد.

5.بلوبری

این توت های رنگارنگ ؛ توت فرنگی ، تمشک ،شاتوت و دیگر توت های موجود در فهرست غذاهای مغزی قرار می گیرند. طبق بررسی های دانشگاه Tufts، همه توت ها حاوی آنتی اکسیدان های فوق العاده به نام آنتوسیانین می باشند ،توت ها در بوجود آوردن این ماده بسیار فعال اند ،توت ها عملکرد و گرایی مغز را بالا می برند و مغز را از آسیب های وارد شده، محافظت می کنند.

بلوبری
بلوبری

یکی دیگر از آزمایش های طولانی ای که پیرامون این نوع توت و بر روی خانم های مسن (بالای 70 سال) انجام شده ، نشان می دهد، کسانی که روزانه یک یا دو بار آبمیوه و آب های توت ها را می نوشند از لحاظ ذهنی اتفاقات اطراف خود را بیشتر در ذهنشان می سپارند ،نسبت به افراد دیگری که آنرا استفاده نمیکنند.

6.چغندر

بسیاری از افراد علاقه چندانی به چغندر ندارند ،بله ممکن است که این سبزی جز آن هایی نباشد که طرفداران زیادی داشته باشد و حتی در نگاه بعضی ها مزه خوشایندی نداشته باشد اما اگر افراد توجه خود را نسبت به فواید آن معطوف سازند،دیگر مزه آن به چشم نخواهد آمد.

چغندر
چغندر

این گیاهان قرمز در کنار افزایش عملکرد ذهن ، دارای بارهای نیترات هستند که جریان خون و اکسیژن را به مغز می رسانند. دانشمندان درباره آب چغندر تحقیقاتی کرده اند و این تحقیق به این صورت بود که روزانه به تعدادی افراد سالمند در حدود 70 سال آب چغندر داده بودند ،این مواد رگ ها را باز می کند و باعث روان سازی جریان خون در مغز می گردد.محققان امید زیادی به این دارند که نوشیدن آب چغندر به طور منظم (و حتی خوردن کل چغندر) می تواند به جلوگیری یا متوقف ساختن پیشرفتی که در تخریب مغز در سنین بالا وجود دارد, کمک کند.

7.اسفناج

درست مانند چغندر،گل کلم ،گیاه خردل و در کل سبزیجاتی که دارای برگ های تیره رنگ هستند دارای نیترات های تقویت کننده مغز است. دلیل دیگری که اسفناج را تا این اندازه خاص می کند وفور ویتامین های گوناگون مثل ؛ آنتی اکسیدان،لوتئین،بتا کاروتن و ویتامین B9 و به خصوص ویتامین K می باشد.

از ویتامین K معمولا به عنوان ویتامین فراموش شده یاد می کنند ،از جمله وظایف این ویتامین ؛ جلوگیری از انباشت کلسیم در شریان ها می باشد .

اسفناج
اسفناج

آزمایشی بر روی سالمندان 80 ساله انجام شده است و  عاداتی که در رژیم غذایی آن ها صورت می گرفت را به مدت 5 سال تحت نظر گرفته و بر اساس این تحقیق تغییر داده ، آن ها را به دو گروه تقسیم کردند ؛ عده ای از آنان دارای رژیم غذایی ای با سبزیجاتی که برگ های تیره دارند و عده ای دیگر حالت عادی خود را دنبال می کردند،نتیجه این آزمایش پس از 5 سال بدین شکل است ؛ قدرت ادراک و شناخت افرادی که سبزی مصرف می کردند 11سال جوان تر و  فعال تر از کسانی بود که هیچ سبزی ای در غذایشان وجود نداشت.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x