خانه » درباره فواید گردو برای سلامتی بدن چه می دانید ؟
درباره فواید گردو برای سلامتی بدن چه می دانید ؟
درباره فواید گردو برای سلامتی بدن چه می دانید ؟
بهداشت و سلامت

درباره فواید گردو برای سلامتی بدن چه می دانید ؟

Sending
User Review
0 (0 votes)

درباره گردو بدانیم

گردو حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین، اسید های چرب ضروری، کربوهیدرات، ویتامین ها و مواد معدنی است. گردو همواره به عنوان غذای مغز شناخته شده است. این باور البته به خاطر شکل ظاهری گردو که شبیه مغز است ایجاد شده است. اما، تحقیقات نیز نشان داده اند که مصرف مغز گردو برای بهبود عملکرد مغزی مفید است. گردو حاوی اسید های چرب امگا 3 است که فعالیت مغز را افزایش می دهند. امگا 3 همراه با ید و سلنیوم کارکرد مغز را بهینه می کند.گردو ها به علت طعم خوبی که دارند جای خود را در رژیم غذایی افراد حفظ کرده اند. درخت گردو 7000 سال قبل از میلاد مسیح توسط بشر شناخته شد. دو سوم گردوی دنیا در کالیفرنیا تولید می شود.

ارزش غذایی گردو

تحقیقات زیادی در مورد ارزش غذایی گردو انجام گرفته است. 30 گرم گردو حدود 190 کالری و 4 گرم کربوهیدرات و 4 گرم پروتئین در خود دارد. مقدار کل چربی موجود در آن 18 گرم است که شامل چربی اشباع و غیر اشباع می شود. حدود 2 گرم فیبر خوراکی دارد و مواد معدنی موجود در آن عبارتند از کلسیم ،آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، سدیم، مس، منگنز و سلنیوم هستند. ویتامین سی، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پنتوتنیک اسید، ویتامین ب 6، فولات، ویتامین ب 12، ویتامین ای، ویتامین آ و ویتامین کا همگی در مغز گردو یافت می شوند. کارتنوئید های موجود در آن شامل بتا کاروتن ، لوتئین و زیکزانتین هستند.  در هر 30 گرم مغز گردو حدود 20 میلی گرم فیتو استرول وجود دارد.

خواص درمانی گردو را بشناسیم

فواید گردو برای سلامتی عبارتند از کاهش کلسترول بد در خون، بهبود سوخت و ساز و کنترل دیابت. مغز گردو حاوی مواد ضد التهاب است. به کنترل وزن کمک کرده و بهبود دهنده ی خلق و خو است. گسترش سرطان در بدن را نیز کند می کند ، در ادامه به خواص درمانی گردو به تفصیل می پردازیم.

سلامت قلب

گردو غنی از امگا 3 است و منبعی غنی از اسید های چرب غیر اشباع (72%) مانند اولئیک اسید هستند. مصرف منظم گردو در رژیم غذایی مانع ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود. مصرف روزانه 25 گرم گردو حدود 90% از نیاز بدن به اسید های چرب غیر اشباع را تأمین می کند.

تقویت استخوان ها

اسید های چرب موجود در گردو سبب افزایش جذب کلسیم در استخوان ها و کاهش دفع ان از طریق ادرار می شوند.

 بهبود سوخت و ساز بدن

تمام مواد معدنی موجود در گردو از جمله منگنز، مس، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، روی و سلنیوم برای سوخت و ساز بدن لازم و ضروری هستند. این مواد به گوارش و سنتز اسید نوکلوئیک کمک می کنند.

 کنترل دیابت

مبتلایان دیابت بدون نگرانی می توانند گردو مصرف کنند. زیرا گردو سبب چاقی و افزایش وزن نمی شود و سبب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نیز می شود.

پیشگیری از سرطان

برخی از مواد مغذی گردو قابلیت محدود کردن رشد سلول های سرطانی را دارند. ترکیبات فنولی موجود در آن و آنتی اکسیدان ها مانع ابتلا به سرطان و مانع رشد و پیشرفت سلول های سرطانی می شود.

 کاهش التهاب

ترکیبات پلی فنولیک و مواد فیتوشیمیایی موجود در گردو اثرات ضد التهابی در بدن دارند که در مطالعات پژوهشی اثبات شده است.

 سلامت و شادابی پوست

گردو غنی از گاما-توکوفرول است که منبع خوبی از ویتامین ای به شمار می رود و آنتی اکسیدان قوی محلول در چربی است. ویتامین ای به حفظ سلامت پوست و به تأخیر انداختن روند پیری نقش دارد. ویتامین های دیگر موجود در مغز گردو نیز همگی بر شادابی پوست مؤثر هستند.

 تنظیم خواب

اگر گردو را قبل از خواب همرا با سالاد یا غذای دیگری میل کنید خواب آرام تری را تجربه خواهید کرد. زیرا، ملاتونین که تنظیم کننده ی خواب است در آن وجود دارد.

 کنترل وزن

مقدار کالری، چربی و کربوهیدرات موجود در گردو نسبت به مواد مغذی که به بدن می رساند بسیار کم است و بیشتر چربی موجود در آن از نوع غیر اشباع است. به همین دلیل مصرف روزانه تا 30 گرم گردو سبب افزایش وزن نشده بلکه به علت تغذیه صحیح بدن، احساس سیری به شما خواهد داد.

بهبود خلق و خو

مطالعات پژوهشی نشان داده است کودکانی که در رژیم غذایی خود گردو مصرف می کنند خلق و خوی بهتری نسبت به دیگر همسالان خود دارند. این مسأله برای بزرگسالان نیز صدق می کند.

چگونه گردو را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم

برای بهره بردن از فواید گردو برای سلامتی بهتر است آن را روزانه در رژیم غذایی خود قرار دهید. مصرف تا حدود 30 گرم گردو برای هر نفر مقدار مناسبی است. علاوه بر غذاهایی مانند فسنجان که گردو جزء اصلی آن محسوب می شود، از گردو در ساندویچ ها، کوکو، ماست و سالاد نیز می توانید استفاده کنید.

کاربرد روغن گردو

از روغن گردو در ماساژ، محصولات آرایشی بهداشتی، غذا ها و .. استفاده می شود و سرشار از مواد مغذی و دارای خاصیت آبرسانی است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x