خانه » اثرات منفی نخوابیدن بر ضخامت کمر و مغز
اثرات منفی نخوابیدن بر ضخامت کمر و مغز
اثرات منفی نخوابیدن بر ضخامت کمر و مغز
بهداشت و سلامت

اثرات منفی نخوابیدن بر ضخامت کمر و مغز

Sending
User Review
0 (0 votes)

عوارض نخوابیدن بر بدن ما

همه ما می دانیم که نخوابیدن به هر دلیلی حس بدی را در روان و بدنمان ایجاد می کند،نخوابیدن در طولانی مدت موجب می شود که به خوبی نتوانیم بر روی افکارمان متمرکز شویم و فکر کنیم ،همچنین این کمبود اکثر افراد را تا مقداری دمدمی مزاج می کند. بسیاری از افراد از آسیب های جدی آن خصوصا در ناحیه کمر و مغزشان ناآگاه هستند.

رویای داشتن کمری باریک و زیبا

محققین در دانشگاه Leeds بررسی هایی را انجام داده اند که نشان داده افرادی که به طور متوسط 6 ساعت در طول شب می خوابند یک اینچ دور کمرشان بیشتر از افرادی است که به طور میانگین 9 ساعت را کامل می خوابند. در این آزمایش از 1600 شرکت کننده یاری جستند تا نتایج صریح و واضحی را داشته باشند .

محققین مواردی مانند مدت زمان خوابیدن،  و  مواد غذایی که حین آزمایش مصرف کردند را آزمایش کردند، در این میان آزمایشگران دائما نمونه خون شرکت کنندگان را آزمایش کردند تا میزان قند ، کلسترول و فشار خون اندازه گیرند و همچنین هر روز اندازه دور کمر و وزن شان را ثبت می کردند.

محققین معتقدند علاوه بر افزایش ضخامت کمر در این افراد سطح کلسترول HDL  نیز تغییر کرده ، بدین معنی که کلسترول های خوب به خارج کردن کلسترول های مضر و بد کمک می کنند که همین موجب افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماری هایی مثل بیماری قلبی می شود اما با بوجود آمدن اختلالات خوابی این روند به درستی صورت نمی گیرد.

ارتباط خواب مفید و رژیم غذایی سالم

شگفت انگیز است ؛ خواب خوب داشتن ارتباط مستقیمی با رژیم غذایی سالم دارد و نکته بسیار جالب آنکه تحقیقات نمایانگر آن است که کمبود خواب اغلب منجر به انتخاب های بد غذایی می شود، افراد تمایل بیشتری به خوردن موادغذایی بی خاصیت و چرب دارند، در هر حال یافته ها این شواهد را در اختیار محققین گذاشته اند که خواب تاثیر فراوانی بر سلامت از جمله چاقی دارد.

نخوابیدن چه بلایی سر مغز می آورد

تنها ضخامت کمرتان با کم خوابی درگیر نمی شود، محققین با توجه به پروتئین هایی که در مواقع خاصی مثل آسیب های مغزی در مغز یافت می شوند گفته اند،مقدار این پروتئین در زمان هایی که افراد شب ها بیدار می مانند و مشغول کار و فعالیت هستند در مقایسه با اشخاصی که استراحت شبانگاهی خوبی را دارند، افزایش می یابد. (20 درصد بیشتر می شود.)

مغزمان همیشه چنین پروتئینی را دارد، اما افرادی که در طول شب هنگامی که مغز باید استراحت کند ، از مغزشان کار می کشند، صدمات بدی را به خود وارد خواهند کرد ، دکتر Emerson Wickwire این گونه بیان میکند ؛”در حین خواب سیناپس هایی که در آن هنگام کاربرد ندارند غیرفعال می شوند و سیناپس (محل تماس دو عصب) های ویژه خواب فعال شده و به تقویت و استحکام ارتباط خود مشغول می شوند.”

هنگامی که افراد کم خواب  یا حتی بدتر از آن بی خواب می شوند ، مغز قادر نیست ترمیم ها ، سازمان دهی ها و فعالیت های حین خواب را انجام دهد، همچنین شرایط خارجی نیز تاثیرات خاص خود را بر مغز خواهد داشت ،به بیانی دیگر زمانی که باید در رختخواب تان خوابیده باشید اما بیدار بر روی فعالیت ها و پروژه هایتان متمرکز شده اید احتمال اشتباه کردن تان نیز بیشتر از مواقع دیگر می شود.

نخوابیدن ، به چه قیمت ؛

آمار نشان داده است که بسیاری از بلایای مهمی که در 20 سال گذشته رخ داده به علت کمبود خواب و پایین آمدن پردازش مغزی در این راستا ، بسیاری از افراد فکر می کنند با گذاشتن زمان بیشتری بر روی پروژه های مهم و نخوابیدن ،بازدهی بهتری را هم در آن خواهند داشت ،سوال اینجاست ؛ به چه قیمت ؟

مطمئنا واقعه انفجار شاتل فضایی چلنجر را همه به خاطر دارند (در ۷۳ ثانیه بعد از پرواز خود منفجر و تبدیل به چند تکه شد، که منجر به مرگ تمام هفت خدمه گشت. این فضاپیما در طول اقیانوس اطلس، و در سواحل فلوریدا مرکزی دچار نقص فنی و انفجار شد.)

یا فاجعه چرنوبیل (که باعث انفجار و آتش‌سوزی در رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل و باعث پخش مواد رادیواکتیو در بخش بزرگی از غرب شوروی و اروپا شد.)

یا فاجعه اکسزان (کشتی نفت کشی که با بی احتیاطی افراد مسئول بیش از 10 میلیون گالون نفت خود را  در اقیانوس از دست داد و منجر به آلودگی آب ، مرگ برندگان و موجودات دریایی گشت.) و بسیاری دیگر.

همه این سوانح توسط افراد ماهر ، باتجربه و حرفه ای صورت گرفته که تا آخرین لحظه مشغول به انجام کارشان و از خواب کافی بی بهره بودند، چرا افراد فکر می کنند اگر از خواب شان بکاهند نتیجه بهتری در کارشان خواهند داشت ، مطمئن باشید هیچ گونه نمی توانید تلافی چنین صدمات جبران ناپذیری در آورید،اما می توان زمان خوابیدن را مدیریت کرد تا اشتباهات کمتری را در پی داشت.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x