خانه » با خواص دمنوش رزماری آشنا شوید
با خواص دمنوش رزماری آشنا شوید
با خواص دمنوش رزماری آشنا شوید
بهداشت و سلامت

با خواص دمنوش رزماری آشنا شوید

Sending
User Review
0 (0 votes)

گیاه رزماری چیست

دمنوش رزماری در واقع دم کرده ی برگ و ساقه ی گیاه رزماری است. این گیاه بومی مناطق مدیترانه ای بوده و یکی از گیاهان محبوب در دنیا است و در آشپزی و درمان دارویی از ان استفاده می شود. دمنوش رزماری حاوی رزمارینیک اسید، کافئین، سالیسیلیک اسید، پتاسیم و ترکیبات ضد میکروبی، ضد باکتری و آنتی اکسیدان است.

فواید و مضرات دمنوش رزماری

مزایای زیادی برای دمنوش رزماری برشمرده شده است مانند بهبود گوارش، بهبود عملکرد شناختی مغز، پیشگیری از سرطان، درمان بیماری های پوستی، کاهش التهاب، کاهش درد، از بین بردن اضطراب ،بهبود عملکرد کبد و غیره. با این حال عوارضی مانند استفراغ ،تهوع، اسپاسم و منع مصرف در دوران بارداری نیز برای آن وجود دارد.

خواص دارویی دمنوش رزماری

نوشیدن دمنوش رزماری به خصوص برای افرادی که دچار سوء هاضمه، کم خونی ،آلزایمر، زوال عقل، رماتیسم، دردهای مزمن، ریزش مو، فشار خون بالا، اضطراب، استرس، افسردگی و مشکلات پوستی توصیه می شود. دمنوش رزماری مزایای بسیار زیادی دارد که به برخی از آن ها در اینجا اشاره شده است:

خواص رزماری برای پوست

ترکیبات موجود در دمنوش رزماری به علت داشتن خواص آنتی اکسیدان و ضدالتهابی و هم چنین تأثیر بر افزایش گردش خون برای بهبود ظاهر پوست مفیدند.  مطالعات به طور خاص تأثیر دمنوش رزماری بر اگزما را بررسی کرده اند. جریان خون و ترکیبات ضد التهابی عوارض پوستی را کم کرده است.

رزماری برای گردش خون

رزماری به عنوان تحریک کننده ی گردش خون شناخته شده است، زیرا داری خواص ضد انعقادی مشابه آسپرین است و جریان خون در بدن را بهبود می بخشد. گردش خون بهتر منجر به افزایش انرژی و اکسیژن رسانی به کل بدن می شود.

تأثیر رزماری بر عملکرد شناختی

برخی از ترکیبات انتی اکسیدان موجود در رزماری مانند اسید کورنوزیک سبب بهبود حافظه و محافظت از مسیر های عصبی و جلوگیری از مسدود شدن آن ها با پلاک های بتا آمیلوئید می شود. به همین دلیل مصرف دمنوش رزماری از ابتلا به آلزایمر و عوارض پیری مثل زوال عقل جلوگیری می کند.

خواص رزماری برای گوارش

خواص ضد اسپاسم و ضد نفخ دمنوش رزماری برای افراد مبتلا به سوء هاضمه، یبوست، نفخ و گرفتگی عضلات دستگاه گوارش مفید است. سالیان زیادی از رزماری برای درمان های گوارشی استفاده شده است. دمنوش رزماری هم چنین می تواند باعث کاهش التهاب در روده شود.

 پیشگیری از سرطان

دمنوش رزماری سرشار از انواع انتی اکسیدان هاست، به همین دلیل می تواند رادیکال های آزاد در بدن را از بین ببرد و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. این دمنوش هم چنین حاوی رزمارینیک اسید، کافئین و کارنوسول است که همه ان ها به کاهش سرعت رشد سرطان به ویژه سرطان سینه کمک می کنند.

رزماری برای التهاب

یکی از ترکیبات قدرمند در این دمنوش کرونوزیثک اسید است که تحقیقات نشان داده اند سطح نیتریک اسید را در بدن کاهش می دهد، به همین دلیل می تواند سبب کم شدن التهابات شود. این ماده در ترکیب با سایر مواد انتی اکسیدانی و ضد التهابی به افراد مبتلا به روماتیسم، سر درد، درد های عضلانی، اختلالات مفصلی، هموروئید و افراد مبتلا هب آلرژی کمک می کند.

خواص ضد درد رزماری

خاصیت ضد درد در دمنوش رزماری به علت ماده ای به نام سالیسیلات است که شبیه آسپرین عمل می کند. درد های ناشی از بیماری، جراحی، آسیب دیدگی و هر گونه درد مزمن با این دمنوش تسکین می یابد.

سلامت مو با استعمال موضعی رزماری

بسیاری از مردم در دنیا از دمنوش رزماری برای سلامت موهایشان کمک می گیرند؛ البته نه از طریق نوشیدن آن! با استعمال دمنوش رزماری روی موها شوره سر از بین می رود و بر کاهش ریزش مو نیز تأثیر دارد.

 عملکرد کبد

تحقیقات اولیه نشان داده اند که رزماری می تواند سلامت و عملکرد کبد را بهبود ببخشد و همچنین باعث سم زدایی از بدن از طریق افزایش ادرار می شود.

دمنوش رزماری برای اعصاب

کاهش استرس و اضطراب و کمک به آرامش افراد یکی از خواص محبوب دمنوش رزماری است. خواص ضد درد رزماری نیز به تسکین اعصاب کمک زیادی می کند.

تهیه دمنوش رزماری

با چند شاخه رزماری، آب جوش و شیرین کننده ی طبیعی می توانید دمنوش خوشمزه و سالمی برای خود درست کنید. در بسیاری از دمنوش های گیاهی تنها برگ گیاهان استفاده می شوند اما ساقه و برگ رزماری هردو برای درست کردن دمنوش کاربرد دارند. این دمنوش را از گیاه تازه یا خشک هردو می توانید درست کنید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش

1 قاشق چایخوری رزماری (تازه یا خشک)

1 فنجان آب جوش

1 ق چایخوری عسل یا شکر

آب جوش آمده را از روی حرارت بردارید و 5 تا 6 دقیقه رزماری را در داخل ان بریزید. و اگر دوست دارید ان را شیرین کرده و سپس بنوشید.

مضرات مصرف زیاد دمنوش رزماری

همانند بسیاری از مواد دیگر رزماری نیز ممکن است برای بعضی از افراد عوارض جانبی داشته باشد. اسانس های قوی موجود در این گیاه ممکن است برای بعضی از افراد مناسب نباشد. در هر صورت مصرف یک تا دو فنجان دمنوش رزماری نمی تواند چنین عوارضی را که در ادامه خواهید خواند برای شما به وجود بیاورد و نکته ی مهم این است که پیش از افزودن هر گونه ماده ی گیاهی به رژیم غذایی خود با پزشکتان مشورت کنید. در ادامه به برخی عوارض دمنوش رزماری اشاره می کنیم.

 دمنوش رزماری در بارداری

بعضی از ترکیبات موجود در رزماری قاعدگی را تحریک می کنند، به همین دلیل مصرف ان در دوران بارداری خطر ناک است و احتمال سقط جنین جوددارد، به ویژه در دو تا سه ماهه اول بارداری. همچنین مادران شیرده نیز نباید از این دمنوش استفاده کنند.

تشنج

برای افراد مبتلا به اختلالات تشنج نوشیدن دم کرده ی رزماری توصیه نمی شود چون ممکن است شرایط ان ها را تشدید کند. البته این موضوع در دمنوش های بسیار غلیظ و مصرف زیاد رزماری دیده شده است.

مسائل مربوط به معده

برخی از عوارض جانبی زیاده روی در نوشیدن دم کرده ی رزماری، تهوع، استفراغ ،التهاب روده و خونریزی هستند که البته در مصرف مقادیر کم ابداً مشاهده نمی شوند.

حساسیت به آسپرین

یکی از مواد موجود در رزماری سالیسیلات است که به آسپرین شباهت دارد و اگر شخصی به آسپرین حساسیت دارد نسبت به رزماری نیز حساسیت نشان خواهد داد.

خونریزی

اگر شخصی دچار اختلالات خونریزی باشد خواص ضد انعقادی این گیاه می تواند وضع او را بدتر کند و حتی کبودی در بافت های بدن ایجاد کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x