خانه » تفاوت روانشناس ، روانپزشک و روانکاو
روانشناسی

تفاوت روانشناس ، روانپزشک و روانکاو

Sending
User Review
0 (0 votes)

تفاوت روانشناس ، روانپزشک و روانکاو

 

چه تفاوتی میان روانشناس، روانپزشک و روانکاو وجود دارد؟

یک روانشناس در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا در رشته روان شناسی تحصیل می کند. یک روانشناس در حقیقت یک رفتار شناس است و سلامت عمومی زندگی انسان ها را به واسطه دنبال کردن عوامل خارجی بررسی می کند.

روانکاوی یکی از شیوه های روان شناسی است و شخص می تواند دارای مدارک روانشناسی بالینی و یا آسیب شناسی باشد. یک روانکاو در زمینه ناخودآگاه افراد فعالیت می کند و برای درمان ناهنجاری های شخصیتی فرد، عوامل درونی انسان ها را بررسی می کند.

روانپزشک، ابتدا دوره پزشکی خود را به اتمام می رساند و پس از گذراندن دوره های تخصصی در زمینه بیماری های اعصاب و روان، مدرک روانپزشکی خود را دریافت می کند. می توان گفت تخصص او، درمان بیماری های روانی است. روانپزشک را می توان روانکاوی دانست که معالجه بیمار را با داروهای شیمیایی پیش می برد. روانپزشک اگر دوره های مشاوره را نیز گذرانده باشد می تواند علاوه بر تجویز دارو، در صورت لزوم اجازه بستری کردن بیمار را هم بدهد.

 

تفاوت علل مراجعه بیماران

 

دکتر افشین یداللهی، متخصص اعصاب و روان درخصوص علل مراجعه افراد به روانشناس و روانپزشک را این گونه بیان می کند :

افرادی که دچار اضطراب یا علائم افسردگی خفیف، فوبیا، وسواس و یا دیگر مشکلات روانشناختی می باشند نیازمند مراجعه به روانشناس یا روانپزشک هستند. اگر این موارد خفیف  و یا متوسط باشند با روان درمانی و مشاوره شخص معالجه می شود. اما در مواردی نظیر بدبینی های شدید، پرخاشگری های غیرقابل کنترل وسواس های شدید و اضطراب های شدید … نیاز است تا شخص تحت درمان های دارویی یک روانپزشک معالجه گردد.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x