خانه » شتر مرغ بزرگترین و سنگین ترین پرنده ی حیات وحش
حیوانات

شتر مرغ بزرگترین و سنگین ترین پرنده ی حیات وحش

Sending
User Review
0 (0 votes)

شتر مرغ

شتر مرغ بزرگترین و سنگین ترین پرنده ی حیات وحش است. نام شتر به دلیل گردن دراز، چشم های برجسته و مژه های بلند و همچنین راه رفتن یورتمه مانند به نام این پرنده اضافه شده است. البته شترمرغ نیز مانند شتر می تواند دمای بالا و بی آبی را به مدت طولانی تحمل کند.

به دلیل وزن بسیار زیاد این پرنده قدرت پرواز ندارد. اما پاهای بلند و قدرتمند آن سرعت دویدنش را زیاد کرده است. شترمرغ سرعتی برابر 70 کیلومتر در ساعت دارد. یک گام شتر مرغ می تواند 3 تا 5 متر طول داشته باشد. جوجه یک ماهه ی شترمرغ نیز می تواند 56 کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد. بال و پر شترمرغ نقشی در پرواز آن ندارد اما برای حفظ تعادل هنگام دویدن کمک بسیاری می کند. پر های شتر مرغ حالت نرم و کرکی دارد و ضد آب نیست.

شتر مرغ ها به صورت گله ای زندگی می کنند. گردن بلند و دید قوی آن ها باعث می شود خطر را از فاصله های دور تشخیص دهند.

 

زاد بوم و رژیم غذایی شترمرغ

شتر مرغ در کنار زرافه و گورخر یالدار، بومی مناطق دشتی و بی درخت آفریقاست. شتر مرغ ها مانند انسان همه چیز خوارند. البته غذای اصلی آن ها را گیاهان به ویژه ریشه برگ و دانه آن ها تشکیل می دهد. شترمرغ ها همچنین از حشرات، مارها، سوسمار و یا جوندگان دیگر نیز تغذیه می کنند. روده ی طولانی این حیوان به هضم غذاهای سنگین کمک می کند.

 

پرورش شتر مرغ

پرورش شترمرغ با خرید تخم آن، جوجه یا شترمرغ بالغ مولد می تواند آغاز شود و نیاز به این دارد که چرخه ی کاملی از تبدیل تخم ها به جوجه تا بلوغ و آماده ی ذبح شدن در مرکز پرورش کامل شود.

 

محصولات شتر مرغ

این پرنده ی پر فایده محصولات متنوعی را برای انسان به ارمغان آورده است. گوشت قرمز کم چرب و کم کلسترول آن، گوشت لذیذ این پرنده را از دیگر گشت ها متمایز کرده است و یکی از اهداف اصلی پرورش آن به منظور تأمین خوراک انسانی است.

پوست شترمرغ نیز به عنوان چرم انعطاف پذیر در بازهای جهانی قیمت بالایی دارد. روغنی که از آب کردن چربی های آن به دست می آید خواص درمانی برای از بین بردن لکه ها، تسکین درد و غیره دارد. حتی قرنیه ی چشم این پرنده قابلیت پیوند به انسان را دارد. در اوایل قرن بیستم صادرات مربوط به شتر مرغ در آفریقای جنوبی رتبه چهارم پس از صادرات طلا، الماس و پشم را به خود اختصاص داد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x