خانه » آشنایی با فواید تخم شربتی و عملکرد آن
آشنایی با فواید تخم شربتی و عملکرد آن
آشنایی با فواید تخم شربتی و عملکرد آن
بهداشت و سلامت

آشنایی با فواید تخم شربتی و عملکرد آن

Sending
User Review
0 (0 votes)

 نیاز بدن به آب و مایعات

بدن ما به مایعات و آب نیازمند است ،شکی در آن نیست. اما چیزی که در بدن ما به مقدار زیاد وجود دارد صرفا آب نیست ،مواد معدنی و محلول هایی که در آب وجود دارد است و به همین ترتیب نیز به مایعات و لعاب نیز محتاج می باشد.

تخم شربتی چه گیاهی است

این گیاه در اوایل بهار در کوهستان‌ها و بیابان‌ها روییده و ساقه‌ های آن مربع شکل و رنگ گل آن مایل به قرمز و صورتی است، همچنین این گیاه کاربرد تزئینی دارد، اما عمدتا آن را برای مصرف تخم آن می‌کارند.تخم ‌شربتی در حقیقت دانه‌ های گیاه ریحان كوهي است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌ صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌ شود و پس از جذب آب به صورت ژله‌ ای درمی‌ آید .

تخم شربتی در بدن ما چگونه عمل میکند

هنگامی که تخم شربتی را خیس می کنیم ،شروع به جمع کردن آب در اطراف خود می کند ،درست مثل کرمی که در اطراف خود پیله می تند ،به نحوی که در آخر شبیه به یک کیسه آبی می شود که در مرکز خود هسته یا همان تخمی را جای داده است.

تخم شربتی در بدن ما چگونه عمل میکند
تخم شربتی در بدن ما چگونه عمل میکند

آن کیسه چیست؟ آن کیسه لعاب این تخم است و پس از نوشیدن ترکیب آب و تخم شربتی  ،به اصطلاح این کیسه های آب در بدن مان رها می شود .این لعاب بدلیل خاصیت لزج بودنش به دیواره های روده می چسبد و به مرور، مواد و رطوبت اش جذب روده هایمان می شود و بدن را مرطوب نگه می دارد که البته نوشیدن آن به افراد روزه دار در هنگام افطار تا سحر فراوان توصیه می شود.

املاح موجود در تخم شربتی

تخم شربتی دارای املاح معدنی مانند کلسیم، پروتئین، آهن، پتاسیم ، امگا3 ، منیزیم، منگنز، مس، زینک و ویتامین‌های دیگر است

تخم شربتی غنی شده از کلسیم است به طوری که 5 تا 6 برابر بیشتر از شیر کلسیم دارد. اگر موز را به عنوان منبع پتاسیم می ‌شناسید باید بدانید که این دانه‌ های ریز دو برابر بیشتر از موز پتاسیم و 3 برابر بیشتر از اسفناج آهن دارند. از نظر آنتی‌اکسیدانی نیز قوی‌ تر از میوه‌ ای مانند بلوبری هستند.

تخم شربتی منبع فوق‌ العاده‌ی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 می‌ باشد. در واقع حدود 20 درصد وزن دانه‌ های به این کوچکی حاوی این اسیدهای چرب است که از این نظر شباهت زیادی با تخم کتان دارد. تمامی این املاح در درون تخم شربتی قرار دارند.

آشنایی با خواص درمانی تخم شربتی

در ادامه با برخی خواص درمانی این گیاه پرخاصیت آشنا می شویم.

تقویت استخوان ها و درمان بیماری های تنفسی

افرادی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان‌ها می‌شود و همچنین برای درمان مشکلات تنفسی مفید است.

تخم شربتی و کاهش اشتها

دانه‌های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت‌ ها فرد را سیر نگه می ‌دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، می‌ توان از تخم شربتی استفاده کرد. اگر می‌خواهید لاغر شوید به تخم شربتی اعتماد کنید؛ فیبر موجود در آن‌ها باعث لعاب‌دار شدنشان شده و احساس سیری بیشتری ایجاد می‌ کنند.

متعادل کردن فشار خون

معمولاً بعد از خوردن غذا به ‌ویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا می‌رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته‌ ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد می‌ کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت. با متعادل نگه داشتن فشار خون، شانس ابتلا به بیماری دیابت کم می شود.

باعث نشاط می شود

خلق و خوی فرد را بهبود می بخشد، خستگی مفرط ذهنی، تنش‌ های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می‌ کند، برای این منظور روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x