خانه » معرفی و نقد کتاب بیشعوری
کتاب بیشعوری
کتاب بیشعوری
سرگرمی

معرفی و نقد کتاب بیشعوری

Sending
User Review
0 (0 votes)

کتاب بیشعوری

کتاب بیشعوری نوشته ی خاویر کرمنت است و محمود فرجامی آن را به فارسی برگردانده است. البته انتشارات مختلفی آن را منتشر کرده اند.

در معرفی کتاب بیشعوری باید گفت که نوعی کتاب روانشناسانه با نثر طنز گونه است و در قالب طنز و در لفافه به شعور انسان ها را زیر سوال می برد و علائمی را به عنوان نشانه های بیشعوری توصیف می کند که در قریب به اکثر انسان ها وجود دارد. برخی معتقدند که این کتاب به مقام انسان توهین می کند.

 

ریشه تمام ناهنجاری های اجتماعی

این کتاب بیشعوری را سر منشأ تمام ناهنجاری های اجتماعی بشر می داند و نمونه هایی از همسایگان، فامیل، بچه ها و سیاستمداران بیشعور را نامبرده که شباهت زیادی به اکثر آدم های اطراف یک خواننده کتاب دارد. متن کتاب طوری است که به جز نویسنده که یک بیشعور درمان شده است تمام شخصیت های توصیف شده در کتاب بیشعور هستند.

 

فصل های کتاب

بیشعوری در 5 فصل نوشته شده است. فصل اول: چه کسی بیشعور است، فصل دوم: انواع بیشعوری ها فصل سوم: وقتی جامعه بیشعور می شود، فصل چهارم: زندگی با بیشعور ها و فصل پنجم: راه نجات

 

ویژگی های مثبت

کتاب بیشعوری متن خوبی دارد و به دلیل نثر طنز و روان باعث شادی خواننده می شود. این کتاب در ایران طرفداران زیادی پیدا کرده است چون بسیاری از عواملی که نویسنده به نام نشانه های بیشعوری معرفی می کند در واقع رذایل اخلاقی مردم جامعه هستند و تا حدی مردم را برای اصلاح این ویژگی ها به فکر وامی دارد و یا آن ها را از آزار دهنده بودن رذایل اخلاقی خود آگاه می کند. به دلیل لحن طنز، مخاطب عام تا انتها علاقه به مطالعه کتاب خواهد داشت.

 

بخشی از کتاب

بیست و چند سال پیش نویسنده ی کتاب بیشعوری نسبت به شخصیت دونالد ترامپ هشدار داده است و به طور آشکار وی را یک بیشعور دانسته است. در بخشی از این کتاب اشاره ای به کتاب مقدس بیشعورهای تاجر با نام هنر دزدی اثر دونالد کرامپ اشاره می کند و در واقع مقصود نویسنده کتاب هنر معامله اثر دونالد ترامپ است. در کتاب می خوانیم: “کتاب مقدس بیشعورهای تاجر کتابی است به نام هنر دزدی از دونالد کرامپ که می گوید راستی و درستی مهمل و بی معنی اند.”

 

نظر منتقدان

در دیدگاه محمد رضا شعبانعلی خواندن مطالبی از این دست، به صورت موقت حال خوشی را در ما ایجاد می‌کند، اما معمولاً‌ تغییر خاصی ایجاد نمی‌کند و صرفاً نام جدیدی برای یک الگوی رفتاری قدیمی خلق می‌کند. اگر چه نام گذاری جدید، گاهی باعث می‌شود که دوباره یک مسئله را مورد توجه قرار دهیم، اما معمولاً تاثیر آن بسیار کوتاه مدت و موقت است. کتاب بیشعوری نیز چنین ویژگی ای دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x