خانه » تأثیر بازی های کامپیوتری و ویدیویی بر کودکان
روانشناسی فرزند و والدین

تأثیر بازی های کامپیوتری و ویدیویی بر کودکان

Sending
User Review
0 (0 votes)

تأثیر بازی های کامپیوتری و ویدیویی بر کودکان

این روزها همه ی اکثریت کودکان جهان قسمتی از وقت خود را صرف انجام بازی های کامپیوتری و ویدویی می کنند. دانستن تأثیر بازی های کامپیوتری بر کودکان و جنبه های مختلف زندگی آن ها برای هر پدر و مادری ضروری اشت. تا با کنترل صحیح زمان بازی و نوع آن مراقب سلامت روح و جسم فرزند خود باشند.

 

کاهش تمرکز

یکی از مهمترین اثرات بازی های کامپیوتری و ویدئویی در طولانی مدت از بین بردن توجه و تمرکز هنگام انجان فعالیت های دیگر است. برای مثال کودکانی که زمان زیادی را صرف بازی می کنند، در کلاس درس و موقع انجام تکالیفشان حواس پرتی بیشتری دارند. این در حالی است که حین بازی، تمام تمرکز کودکان متوجه یازیشان است و حتی صداهای اطراف خود را نمی شنوند.

 

هدر دادن زمان

بازی های ویدیویی به معنی هدر رفتن زمان زیادی است که می تواند صرف یادگیری و درس خواندن شود. به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنند، مدت زمان بازی ها از یک ساعت در روز بیشتر نشود. این بازی ها باعث می شوند کودکان و نوجوانان از جنبه های دیگر زندگی خود غافل شوند.

 

رشد مغزی

حین انجام این گونه بازی ها تنها قسمت های خاصی از مغز درگیر فعالیت می شود. این امر دراز مدت باعث کندی رشد بخش های دیگر مغز می شود. ضمناً با توجه به اینکه در بازی ها سیستم پاداش فوری وجود دارد، ممکن است ذهن بچه ها تحمل و صبر خود را در دنیای واقعی از دست بدهد. بازی های ویدیویی خشن نیز مشکلات رفتاری را در زندگی آینده ی بچه ها ایجاد می کند.

 

فواید بازی های کامپیوتری

تقویت ادراک و هوش بصری، توان تطبیق پذیری، سرعت پردازش و از این دست توانایی ها نیز از جمله مزایایی بازی های رایانه ای محسوب می شوند. در کنار این فواید توجه کنید که استفاده ی طولانی مدت از بازی ها منجر به اعتیاد می شود. به طوریکه افراد زندگی در این دنیای مجازی را به واقعیت زندگی خود ترجیح می دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سپهر هاشمی
سپهر هاشمی
6 سال قبل

کی گفته بازی باعث این چیزا میشه؟ اتفاقا خیلی هم موثر هست. هم روی روحیه تیمی بازیکن ، هم افزایش مهارت های اجتماعی ، هم تفکر و تعقل بچه ، هم ریاضیاتش ، هم رقابت پذیریش و مسوولیت پذیریش ، از یه طرف دیگه با بازی میشه خیلی چیزا رو به بچه یاد و انتقال داد. حالا هر نوع آموزه ای.

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x